Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна изграждането на канализация в Горно Езерово

Започна изграждането на канализация в Горно Езерово

Започна реалното изпълнение на „Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води – кв. Горно Езерово, гр. Бургас“.

Започна реалното изпълнение на „Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води – кв. Горно Езерово, гр. Бургас“. В първата копка участваха кметът Димитър Николов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и нейният заместник Ивелина Василева.

“Дълги години Горно Езерово чака този проект. Щастлив съм, че сега ние имаме възможността да го изпълним. Строителството е сложно и аз призовавам моите съграждани да имат търпение до неговото завършване през 2014 година. Сигурен съм, че тогава всички ще сме доволни”, каза кметът Николов.

“Ще се убедите, че това е колкото екологичен, толкова и социален проект – инвестиция за вашите деца и внуци”, заяви министър Караджова. Тя за пореден път даде Община Бургас за пример с нейните спечелени проекти, които само във водния сектор са на стойност над 250 млн. лв.

“Този проект ще превърне Горно Езерово в европейски квартал”, добави зам.-министър Ивелина Василева. Фолклорен състав от местното читалище и детски танцов състав от училището поздравиха гостите и участниците в церемонията. Сред тях бяха зам.-кметовете Атанаска Николова и Красимир Стойчев, зам.-областният управител Атанас Терзиев, директорът на ВиК – Бургас инж. Ганчо Тенев, народният представител Иван Вълков, директорът на РИОСВ – Бургас - Бойчо Георгиев.

„Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води – кв. Горно Езерово, гр. Бургас“ е на обща стойност 11 227 085 лева, от  които 10 621 204 лева е безвъзмездна финансова помощ. Досега Горно Езерово нямаше изградена канализационна система, както и Пречиствателна станция за отпадъчни води.

Битовите отпадъчни води от домакинствата се събират в септични ями или попивни кладенци. Част от тях са заустени директно в дерето, разположено в централната част на квартала, и се вливат в езерото Вая. Съществуващата водопроводна мрежа пък е изградена през 1974 г. В техническо отношение тя е морално остаряла и създава проблеми по време на експлоатация.

Настоящият инвестиционен проект предвижда цялостно изграждане на канализационна мрежа и ПСОВ в Горно Езерово, което ще доведе до включване на цялото население на жилищния квартал към съвременна канализационна мрежа и пълен обхват и пречистване на генерираните отпадъчни води. Проектът дава приоритет на разделна схема на канализацията. В допълнение, операцията предвижда съпътстваща реконструкция на цялата водопроводна мрежа на квартала, което ще гарантира качеството на доставяната питейна вода и ще ограничи загубите по водопреносната мрежа.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега