Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна процедура по доброволно връщане на 50 афганистанци

Започна процедура по доброволно връщане на 50 афганистанци

Други 200 предстои да бъдат върнати след обработка на документите им.

Започнала е процедурата подоброволно връщане на 50 афганистанци, пристигнали нелегално в страната ни, адруги 200 предстои да бъдат върнати след обработка на документите им. Това бешедокладвано на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов, накоето беше обсъдено изпълнението на плана за действие при възникване наизвънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границите наБългария с Турция.

В съвещанието участвахапредседателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, оперативноторъководство на МВР, на Главна дирекция „Гранична полиция” и на службите засигурност.

Те докладваха, че ситуацията в регистрационно-приемателния център вХарманли е нормализирана след предприетите мерки за обезопасяване на центъра иза повишаване на капацитета за медицинско обслужване на чужденците. Командированитена място медицински екипи не са констатирали опасни инфекциозни заболявания,диагностицирани са хронични заболявания, за които е препоръчано лечение.

Посочено беше, че изграждането и ремонтът на оградата на РПЦ в Харманли вървипо график.Предприемат се мерки и занастаняване на чужденци в други разпределителни центрове чрез повишаване накапацитета им. Концепцията предвижда реконструкция на центъра на ДАБ в с.Пъстрогор от отворен в затворен тип, като там се пренасочат част от настаненитев разпределителния център в Елхово чужденци.

Изпълняват се мерки за разширяванена капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване начужденци в Любимец, където вече са доставени 50 фургона и постелъчно имуществоза 400 души.

Разгледани са възможностите бившизастави на ГД „Гранична полиция” в района на българо-турската граница, които дабъдат преобразувани в центрове за настаняване на чужденци. Те ще са от затворентип и охраната им ще се осъществява от служители на МВР. Направени са разчетиза хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и нанеобходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тяхчужденци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега