Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна второто заседание на местния парламент за 2016-а година

Започна второто заседание на местния парламент за 2016-а година

Тази сутрин започна второто заседание на Общински съвет за тази година. Точките в предварителния Дневен ред са общо 41, първата от които е докладната на кмета Димитър Николов за Програмата за управление на мандат 2015-2019 г.

Тази сутрин започна второто заседание на Общински съвет за тази година. Точките в предварителния Дневен ред са общо 41, първата от които е докладната на кмета Димитър Николов за Програмата за управление на мандат 2015-2019 г. Общественият посредник на Бургас - Таню Атанасов ще даде отчет за дейността си през 2015-а година.

Градоначалникът не бе в залата, поради което бе заместен от заместниците си. Това събуди недоволството на членове на опозицията, които поискаха отлагане на доклада. Предложението бе отхвърлено. ГЕРБ от своя страна защити Програмата си като напълно известна както на общинските съветници, така и на гражданите на Бургас.

Днес местният парламент ще обсъди още Наредбата за финансово подпомагане на бургаските спортни клубове, която причини някои конфликти между самите клубове. Общинските съветници ще обсъдят и реда и условията за използване на общинските спортни обекти и съоръжения.

В рамките на второто заседание за годината на Бургаския съвет ще бъде разгледано и предложението на кмета Николов за намаляване таксата за детска градина в Бургас, както и партньорството на общината в проект за изграждане на стоянки за зареждане на електромобили. По предложение на Евгений Мосинов, съветниците ще гласуват и намаляване на цената за пътуване с градския транспорт.

Днес съветниците ще заседават и относно основната заплата на кмета, която според съветниците от ГЕРБ трябва да бъде увеличена, тъй като не е променяна от години. Представителите в местния парламент ще разгледат и Общинската програма за детето 2016 г., внесена от зам.-кмета Йорданка Ананиева, както и предложението на зам.-кметът Лорис Мануелян, относно създаването на Център за жертви на сексуално насилие в Регион Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега