Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започнаха да кърпят дупките, зейнали по бургаските улици заради снега

Започнаха да кърпят дупките, зейнали по бургаските улици заради снега

В момента на повечето места се извършва временно запълване на дупките със студена смес.

Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна. Кърпежите започнаха още през уикенда. Експерти от администрацията и представители на поддържащите фирми направиха пълен обход на пътната мрежа и описаха нанесените щети.

В момента на повечето места се извършва временно запълване на дупките със студена смес. Трайните ремонти с топъл асфалт ще започнат при подходящи метеорологични условия, посочват от Общината. Приоритетно екипите на пътноподдържащите фирми ще работят в най-критичните зони. Сред тях е път 1-6, който е част от републиканската мрежа и рехабилитацията му ще се извърши от АПИ.

Сериозни поражения има нанесени по бул. "Демокрация" в участъка от Морската градина до пресечката с ул. "К. Фотинов". Там асфалтът ще бъде фрезован и ще се положи нова настилка. Сериозни щети в следствие на снеготопенето има и по бул. "Захари Стоянов" от Пътен възел "Юг" към комплекс "Меден рудник". Силно засегнат е и бул. "Иван Вазов". Ремонтни дейности ще се извършат на ул. "Цар Симеон" и в участъците Пътен възел "Запад" - "Долно Езерово" и "Долно Езерово" - "Братово".

Мащабен и интензивен ремонт ще бъде извършен на ул. "Струга". Рехабилитацията на трасето ще продължи от 20 март - 10 април. За обезпечаването на работата ще бъде въведена временна организация на движението.

Към този момент е установено, че ремонтираните наскоро улици са в добро състояние. През март и април предстои интензивно обновяване и на пътната маркировка. По нареждане на кмета Димитър Николов ще бъдат подобрени мерките за безопасност на пешеходните пътеки по възловите кръстовища в града. Предвижда се тези места да бъде монтирано осветление, чиято функция ще е да намали риска от инциденти. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега