Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започнаха дебатите по вота на недоверие в парламента

Започнаха дебатите по вота на недоверие в парламента

Тази сутрин стартираха дебатите по внесения вот на недоверие срещу правителството. Той бе внесен от БСП И ДПС на 11 февруари. Мотивите - политиката на правителството в сферата на здравеопазването. Искането е за оставка на цялото правителство, а не само на министъра на здравеопазването - д-р Петър Москов.

Тази сутрин стартираха дебатите по внесения вот на недоверие срещу правителството. Той бе внесен от БСП И ДПС на 11 февруари. Мотивите - политиката на правителството в сферата на здравеопазването. Искането е за оставка на цялото правителство, а не само на министъра на здравеопазването - д-р Петър Москов.

Под него са се подписали общо 69 народни представители от парламентарните групи на БСП и ДПС и двама независими - Георги Кадиев и Велизар Енчев. За успехът му са необходими гласовете на 121 народни представители. Гласуването ще се състои 24 часа след края на дебата.

Жельо Бойчев от БСП представи проекта за вота на недоверие, предава БНТ. Една от точките е, че Здравната карта ще доведе до хаос. Според него намаляването на легла ще се отрази и на хирурзите. Пръстовите отпечатъци ще доведат до мащабни измами, добави още Бойчев.

Подкрепа към вота на недоверие обявиха депутатите около Лютви Местан, който се отцепи от ДПС. Патриотичният фронт, ДСБ и АБВ вече обявиха подкрепата си към правителството и заявиха, че ще няма да гласуват в полза на вота на недоверие.

Критична точка в дебатите бе достигната още в началото на заседанието. По време на изказването на Хасан Адемов, здравният министър демонстративно излезе. Председателят на Народното събрание - Цецка Цачева помоли да го поканят отново в залата. Повече от половин час по-късно д-р Москов все пак се върна и зае мястото си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега