Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва петото издание на Дни на Африка в Бургас /Програма/

Започва петото издание на Дни на Африка в Бургас /Програма/

Старт на фестивала ще бъде даден с участието на Яма Ндион и Фату Диало /Танцова компания „Дамбала“/ в концерта на Танцова школа „ДЮН“.

Утре, 28 юни, ще започне петото издание на Дни на Африка в Бургас. Събитието се организира от Танцова компания „ДЮН“ и Сдружение „Танц БГ“. Гости на фестивала са Яма Ндион, Фату Диало, Амаду Бамба и Садибу Фол от Сенегал. В програмата са включени уъркшопове по африкански танц и джембе, които ще се проведат в Младежки културен център и Експозиционен център „Флора“.

Старт на фестивала ще бъде даден с участието на Яма Ндион и Фату Диало /Танцова компания „Дамбала“/ в концерта на Танцова школа „ДЮН“ на 28 юни от 19.30 часа в НХК.

Събитието ще завърши със спектакъла „Дълбока песен“, в който освен африканските артисти ще се включат и танцьори от компания „ДЮН“, група „Прегърнат облак“, Деян Петров „Dizzy Groves“ и всички участници в уъркшоповете.

Заключителният спектакъл ще бъде показан на 5 юли от 19.30 часа пред Експозиционен център „Флора“. В него ще бъдат вплетени мистични песни от България и Сенегал, както и уникалното изпълнение на Садибу Фол на екзотичния инструмент Кора, наричан „Сърцето на Африка“.

За участие в уъркшоповете желаещите могат да се запишат на: studio_dune@abv.bg или на тел.: 0898 912 545 - Петя Стойкова.

Дни на Африка в Бургас се реализира от Сдружение „Танц БГ“ с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“. Програма

ДНИ НА АФРИКА В БУРГАС 2023

28 юни – 5 юли 

- ДЖЕМБЕ УЪРКШОП с AHMADOU BAMBA и SADIBOU FALL /Senegal/
1 и 2 юни, 10.0011.00 ч. Младежки културен център – Бургас
3,4 и 5 юни, 18.00 – 19.00 ч., ФЛОРА Бургас 

- УЪРКШОП АФРИКАНСКИ ТАНЦ с YAMA NDIONE и FATOU DIALO /Senegal/
1 и 2 юни, 11.0012.00 ч. Младежки културен център – Бургас
3,4 и 5 юни, 19.00 – 20.00 ч., ФЛОРА Бургас 

- СПЕКТАКЪЛ “ДЪЛБОКА ПЕСЕН” с участието на африкански и български артисти /Yama Ndione, Fatou Dialo, Ahmadou Bamba, Sadibou Fall /Senegal/, Теодора Станчева, Асен Хайдутов /група “Прегърнат облак”/, Петя Стойкова, Велизар Груев /Танцова компания ДЮН/, Диян Петров Дицата /Dizzy Grooves/ и участниците в танцовите и перкусионни уъркшопове.

5 юни, 19.30 ч. ., ФЛОРА Бургас - Участието в уъркшоповете по ПЕРКУСИИ /Джембе/ и АФРИКАНСКИ ТАНЦИ се осъществява с предварително записване на: studio_dune@abv.bg или тел.: 0898912545 - Петя Стойкова. 

Посещението на уъркшоповете се осъществява със заплащане на такса за участие – 70 лв. за целия период на провеждане /4 занятия и участие в заключителния спектакъл/, или 20 лв. за единично посещение.

За да участвате в ДЖЕМБЕ уъркшопа трябва да носите ударен инструмент - тарамбука, джембе. Не е необходимо инструментът да е професионален.


Снимка: Община Бургас

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега