Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва разширението на пътя Сарафово - Поморие

Започва разширението на пътя Сарафово - Поморие

Идната неделя ще бъде даден стартът на разширението на пътната отсечка Сарафово - Поморие. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Идната неделя ще бъде даден стартът на разширението на пътната отсечка Сарафово - Поморие. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от радио "Фокус".

"Тази неделя започва разширението в участъка Сарафово - Поморие с наш изпълнител. Надявам се тази зима да започне малко по-късно, за да може да напредне значително още през тази година. Тази отсечка трябва да бъде завършена в края на другата година, около ноември месец. Ще се работи поетапно, защото за този път за съжаление ние нямаме европейско финансиране. Разчитаме само на средства от държавния бюджет", коментира Павлова.

По думите ѝ участъкът от Поморие до Сарафово струва 5 милиона лева. "За следващите участъци, особено за обхода на Ахелой, инвестицията е огромна. Той е в нашите планове и въпрос на възможностите на бюджета. Специално обходът на Ахелой аз не го виждам преди 2014 година по две причини. Огромен е ресурсът да се направи този обход, тъй като е много специфичен, а да не говорим, че средствата за отчуждение, въобще да започнем да изграждаме този обход, са в много сериозни размери. В момента не можем дори да направим точни изчисления, но биха били над 20 000 000 лева само за отчуждения в този район. Знаете че цените на земите по Черноморието са скъпи и именно за това се налага да отложим малко напред във времето, когато се надявам и бюджета да има по-добри възможности за финансиране", посочи министър Павлова. Тя допълни, че въпреки всичко се проектират и се подготвят всички участъци, за да стане пътят четирилентов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега