Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва регистрацията за еврофинансиране на публичен достъп до безжичен интернет

Започва регистрацията за еврофинансиране на публичен достъп до безжичен интернет

Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро.

Започва регистрацията за европейско финансиране на точки за публичен достъп до безжичен интернет, информират от Европейската комисия. До средата на май общините в Съюза могат да подадат заявление за участие в инициативата WiFi4EU.

"Благодарение на инициативатаWiFi4EU хиляди европейци в целия ЕС ще разполагат с безплатен достъп до интернет на обществени места.WiFi4EU дава възможност на общините да приобщят своите граждани към интернет свързаността, за да могат чрез нея пълноценно да се възползват от безкрайните възможности на цифровизацията. Това е конкретна стъпка към изграждането на цифровия единен пазар", коментира комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.

ПрограматаWiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет на обществени места, включително библиотеки, музеи, паркове и площади.

Общините могат да използват ваучерите наWiFi4EU за закупуване и инсталиране на оборудване за безжична интернет връзка в избрани от тях центрове на местния обществен живот. Разходите за поддръжката на мрежата ще се поемат от съответната община.

В бюджета на ЕС до 2020 г. са предвидени 120 млн. евро за оборудване за безплатни обществени Wi-Fi услуги в общо 8 000 общини от всички държави членки, както и от Норвегия и Исландия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега