Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва строителството на нова спортна инфраструктура в три училища от Община Несебър

Започва строителството на нова спортна инфраструктура в три училища от Община Несебър

Три учебни заведения от Община Несебър са одобрени за финансиране по програма на Министерството на образованието и науката.

Три  учебни заведения от  Община Несебър са одобрени за финансиране по  „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г.“ на  Министерството на образованието и науката. 

Одобрени са следните проекти:

1.     Изграждане на физкултурен салон в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Гюльовца, общ. Несебър. 
Одобрено финансиране от програмата 926 600 лв., собствено финансиране 33 600 лв.
Предвижда се физкултурният салон да се изгради като едноетажна постройка към съществуващото училище, свързан с топла връзка към учебната сграда с РЗП – 374,59 кв.м. Физкултурния салон е с площ 161 кв.м и височина 5 м. Предвидени са  мъжка и женска съблекалня, към всяка от които ще има баня с по 4 клетки и умивалня с WC. Учителският кабинет е със самостоятелен санитарен възел и душ, проектирани са и две складови помещения за инвентар.

2.     Изграждане на физкултурен салон в ОУ „Г. С. Раковски“, с. Оризаре, общ. Несебър.
Одобрено финансиране от програмата 1 065 400 лв.
Ще бъде построен нов физкултурен салон като едноетажна пристройка към съществуващата сграда на училището, свързана с топла връзка към нея, с РЗП  407,83 м. Физкултурния салон е с площ 160 кв.м и височина 5 м.  Достъпът от училището към физкултурния салон ще се осъществява чрез закрит коридор. Предвидени са  мъжка и женска съблекалня, към всяка от които ще има баня с по 4 клетки и умивалня с WC. Учителският кабинет е със самостоятелен санитарен възел и душ, проектирани са и две складови помещения за инвентар.

3.     Основен ремонт на спортна площадка в Обединено Училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Обзор.
Одобрено финансиране от програмата 100 000 лв.
Предвиден е основен ремонт на съществуваща площадка в двора на училището с площ 1008 кв.м. и цялостното й осъвременяване.Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища  ще финансира   проектите в периода 2024 – 2026 г.  Целта й е създаване на оптимални условия за провеждане на учебните часове по физическо възпитание чрез модернизация на спортната база в училищата. Това ще   насърчи   активността и здравословния начин на живот сред подрастващите и ще   популяризира  физическото възпитание като част от учебния процес.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега