Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започват проверки на състоянието на пешеходните пътеки в страната

Започват проверки на състоянието на пешеходните пътеки в страната

ГД „Охранителна полиция” е изпратила писмо до СДВР и ОДМВР в страната с допълнителни разпоредби за извършване на проверки на състоянието на пешеходните пътеки.

ГД „Охранителна полиция” е изпратила писмо до СДВР и ОДМВР в страната с допълнителни разпоредби за извършване на проверки  на състоянието на пешеходните пътеки. Целта е те да бъдат приведени в съответствие с изискванията на одобрените  „Указания за обезопасяване на пешеходните пътеки по пътища, отворени за обществено ползване и по улиците в населените места”, съобщават от МВР. 

Указанията бяха утвърдени със съвместна заповед на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Цветан Цветанов  и Лиляна Павлова. На администрациите, управляващи пътищата и на службите, определени от министъра на вътрешните работи за контрол по спазване правилата за движение по места, е възложено да се извърши анализ на конкретната пътно-транспортна обстановка в пряка връзка с интензивността на пешеходните и автомобилните потоци.

Затова е необходимо да се набележат пешеходните пътеки с изявена аварийност, както и с висока интензивност на движение. Да се определят пътеките, които следва да се обезопасят с допълнителни мерки като изкуствени неравности или да се положат повдигнати пешеходни пътеки. Това се отнася особено при пресичане на пътища и улици с две и повече ленти на движение.

Предвижда се също така на места маркировката на пешеходните пътеки да бъде положена върху цветен фон и/или със светлоотразителни перли в боята. Да се прецени къде следва да бъдат инсталирани пътни светофари за регулиране на движението в съответствие с изискванията на Наредба № 7/2001 г. на МРРБ, както и да се монтират конзоли с хоризонтално разположени светофарни секции с бягаща човешка фигура и допълнително осветление, ако е необходимо.

Анализът на резултатите от извършените проверки и взетото отношение ще спомогнат за набелязване на допълнителни действия за привеждане на пешеходните пътеки по пътищата, отворени за обществено ползване и по улиците в населените места, в съответствие с изискванията на указанията в определения срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега