Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Запознаха поморийчета с древно японско изкуство

Запознаха поморийчета с древно японско изкуство

Децата от Общински детски комплекс Поморие сътвориха фигурки оригами. Техен учител бе културното аташе на посолството на Япония в България Ая Отаки. Тя пристигна вчера в Поморие, за да въведе децата от ОДК в древното японско изкуство.

Децата от Общински детски комплекс Поморие сътвориха  фигурки оригами. Техен учител бе културното аташе на посолството на Япония в България Ая Отаки. Тя пристигна вчера в Поморие, за да въведе децата от ОДК в древното японско изкуство.

С майсторски талант, децата направиха жерав от хартия. Те проявиха интерес към изкуството оригами, затова Ая Отаки им подари книга, показваща различни техники и всички необходими материали, за да изработват сами оригами. На урока присъства и зам.-кметът на Община Поморие Илия Джингов. Той изрази радостта си, че децата от Поморие имат възможност да се запознаят с традициите на една култура, толкова различна от нашата.

Това бе третото посещение на Ая Отаки в Поморие. Тя посети града по време на Световния семинар по японски бойни изкуства, който се проведе през април, а през миналия месец посети града заедно с японския посланик  Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми. В знак на благодарност към японското посолство, за проявения към Поморие интерес, Ая Отаки получи картини и  други произведения на изкуството, сътворени от децата от ОДК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега