Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заря за старта на честванията за 100-годишнината от Балканските войни

Заря за старта на честванията за 100-годишнината от Балканските войни

Област Бургас ще стартира честванията по повод 100 години от Балканските войни с тържествена заря-проверка.

Област Бургас ще стартира честванията по повод 100 години от Балканските войни с тържествена заря-проверка. Това е първото от редица събития, които са подготвили от Областния инициативен комитет, с председател Областния управител Константин Гребенаров, за отбелязване на юбилейната годишнина.

В навечерието на 4-ти срещу 5-ти октомври гражданите и гостите на Бургас ще могат да станат част от честването на една от най-славните страници в георичния ни военен летопис, каквото е участието на България в Балканската война през 1912- 1913 година.   

Тържествени илюминации, придружени със салют от взвод автоматчици, военен ритуал, жертвеници, символизиращи вечния огън ще направят бургазлии съпричастни към паметта на загиналите във войните. Областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Бургас Димитър Николов и Началникът на Гарнизон Бургас комодор Митко Петев призовават цялата общественост да присъства на 4-ти октомври от 19:30 часа на улица „Александровска”, непосредствено до „Часовника”.

„Подготвяме календара от месеци и съм убеден, че бургазлии ще могат да усетят възрожденския дух на нашите предшественици, участвали във войната за национално обединение. Стремим се събитията да бъдат интересни и съвременни защото основната ни цел е да привлечем вниманието на младите хора към историята на България, ето защо ще се радвам да видя много от тях по време на тържествената заря”, каза Гребенаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега