Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилено полицейско присъствие в Бургас заради баловете

Засилено полицейско присъствие в Бургас заради баловете

Превантивна кампания “Абитуриенти” ще се проведе от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Бургас, Поморие, Несебър и Созопол.

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в ОДМВР-Бургас е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия. 

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобили, както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се извозват, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Извършват се проверки на местата, където ще се организират тържествата от служители на районно управление Несебър и съответната районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. При проверките особено внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места. 

Превантивна кампания “Абитуриенти” ще се проведе от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Бургас, Поморие, Несебър и Созопол. Ще има засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при придвижванета на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите. Ще бъде осигурено съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили. Ще се осъществява завишен контрол по отношение правоспособност, употреба на алкохол и наркотици от водачите на МПС. 

ОДМВР-Бургас призовава гражданите, абитуриентите, техните родители, учители и близки да бъдат бдителни и при случаи на противообществени прояви да сигнализират своевременно на органите на реда.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега