Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Затлъстяването може да е генетично заложено

Затлъстяването може да е генетично заложено

Затлъстяването може да е генетично заложено при някои хора, твърдят учени от Американския здравен институт. Според последното изследване, проведено върху 700 доброволци, склонността ни към преяждане и надебеляване може да бъде обяснена с наличието на определен ген, блокиращ мозъчните центрове, отговарящи за чувството на глад и ситост.

Затлъстяването може да егенетично заложено при някои хора, твърдят учени от Американския здравенинститут. Според последното изследване, проведено върху 700 доброволци,склонността ни към преяждане и надебеляване може да бъде обяснена с наличиетона определен ген, блокиращ мозъчните центрове, отговарящи за чувството на глади ситост.

Резултатите от експериментапоказват, че хората, които притежават въпросния ген, са по-склонни да посягаткъм по-мазни и калорични храни с напредване на възрастта, предава „Daily mail“. Това пък от своя страна води доповишаване на теглото до нездравословни величини.

Още повече предвид факта, чеметаболизмът също се изменя с течение на годините. При младите хора обмяната навеществата е по-бърз и активен процес, отколкото при тези в по-напреднала възраст.

„Това, че сте генетичнопредразположени, съвсем не означава, че сте обречени“, успокояватспециалистите. „Здравословният начин на живот може да пребори гените ви.“Наличието на физиологични предпоставки означава, че хората „в опасност“ трябвада спазват по-стриктно препоръките за здравословно хранене и физическаактивност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега