Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Захариева: Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз

Захариева: Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз

"Заев знае от много отдавна къде страната е нарушила Договора за добросъсетство, имаме междуправителствена комисия".

"Това, което се случва с езика на омразата напоследък в Северна Македония, е пълно безобразие. Заев знае от много отдавна къде страната е нарушила Договора за добросъсетство, имаме междуправителствена комисия”. Това каза в ефира на NOVA вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя обясни, че са правени проверки и са изготвяни протоколи и преди години. Многократно официално е сигнализирано и за нарушения, административни пречки и език на омразата.

„Повече от година и половина нямаме отговор за програма за култура, образование и спорт. Едва сега решиха да отговорят на предложението на Министерството на отбраната за това, България да им помогне в охраната на въздушното пространство. Прекратиха работата в нарушение на договора на историческата комисия. Аз, като жена, се възмущавам на техния език и сексизъм. Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз”, категорична е Захариева.

Външният министър обясни, че не приема изразите им лично, а е против подобен език спрямо българските жени. Тя обясни, че от западната ни съседка са реагирали едва вчера, въпреки че са имали сигнали от българска страна.

„Това е основната причина да не кажем „да” в момента. Когато 30 години ти не само толерираш, но и стимулираш държавна политика, основана на омраза срещу българския народ и България, няма как да си готов за започване на преговори за членство в ЕС. Това противоречи на европейските ценности. Това е нашият аргумент”, поясни Захариева.

Тя разказа и за случай, в който съветник в Министерството на отбраната на Северна Македония, който предложил абсурдни точки в декларация. Според външния ни министър най-фрапиращата идея било граждани с българско самосъзнание да бъдат репатрирани у нас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега