Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски посети Змийския остров за отбелязването на 500 дни от началото на руската инвазия

Зеленски посети Змийския остров за отбелязването на 500 дни от началото на руската инвазия

Зеленски отдаде почит на украинските герои и изрази благодарност към всички, които през последните 500 дни се борят срещу руската агресия.

Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Змийския остров в Черно море, за да отбележи 500-ия ден от пълномащабното нахлуване на Русия в страната му, предаде ДПА.

Президентът отдаде почит на украинските герои и изрази благодарност към всички, които през последните 500 дни се борят срещу руската агресия. Видео от посещението беше публикувано от държавния глава в социалните мрежи, съобщи кореспондент на информационна агенция Укринформ.

"Днес сме на Змийския остров, нашия Змийски остров, който никога няма да бъде завладян от окупатора, както и цяла Украйна. Защото ние сме страна на смелите. Днес почетохме на нашите украински герои, всички воини, които се сражаваха за този остров, които го освободиха. И макар това да е едно малко парче земя в средата на нашето Черно море, то е чудесно доказателство, че Украйна ще си върне всяка част от територията си! Оттук, от това място, искам да благодаря на всеки един от нашите воини за тези 500 дни! На нашите въоръжени сили, на нашето разузнаване, на граничарите, на Националната гвардия, на Службата за сигурност на Украйна, на Националната полиция, на нашите сигналисти, на нашия народ. Благодаря на всички, които се сражават за Украйна", заяви държавният глава.

Свободата, която всички украински герои от различни времена са искали за Украйна и която трябва да бъде извоювана точно сега, ще бъде почит към всички, дали живота си за Украйна, заяви Зеленски и допълни: "Ние със сигурност ще победим".

Президентът остави посвещение на паметна плоча на Змийския остров, поставена да напомня за освобождаването на Змийския остров от украинските сили за отбрана на 30 юни 2022 г., отбелязва Укринформ.

На 500-ия ден от пълномащабното нахлуване украинският президент Володимир Зеленски присъди званието "Герой на Украйна" на 49 защитници на страната, 46 от тях - посмъртно, предаде агенция УНИАН.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега