Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски съобщи за забележимо изтегляне на руските войски на север

Зеленски съобщи за забележимо изтегляне на руските войски на север

Украинските власти съобщиха за руски обстрел по стратегическото черноморско пристанище Одеса, задържан при опит за бягство от страната генерал и размяна на военнопленници с Русия.

Ситуацията в Източна Украйна остава изключително трудна от военна гледна точка, предупреди украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от световните агенции. Според него Русия се подготвя за нови удари в източния регион Донбас и по североизточния град Харков. Руските войски в Северна Украйна се изтеглят, бавно, но видимо, добави той.

Украинските власти съобщиха за руски обстрел по стратегическото черноморско пристанище Одеса, задържан при опит за бягство от страната генерал и размяна на военнопленници с Русия. Две или три мощни експлозии са били чути тази нощ в южния град Днепър, съобщиха представители на местните власти, цитирани от ДПА.

Над 3 хиляди души са били евакуирани от обсадения от руската армия украински пристанищен град Мариупол, заяви Зеленски, цитиран от Франс прес.

Във видеообръщението си Зеленски каза, че вчера хуманитарните коридори са проработили в три украински области - Донецка, Луганска и Запорожка. 

"Успяхме да спасим 6266 души, 3071 от които - от Мариупол", уточни той. 

Украинският президент съобщи още, че е разжалвал двама бригадни генерали от СБУ. Единият от тях за последно е оглавявал подразделението на службата в южната Херсонска област, която сега е окупирана от Русия. Генерал-майор от резерва на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е бил задържан при опит да напусне незаконно страната, обявиха следователи.Той бил спрян на контролно-пропускателен пункт на границата с Унгария, където показал фалшиви документи, че е негоден за военна служба.


"Нямам време да се занимавам с предатели", каза лаконично Зеленски, като в същото време похвали служителите на СБУ като цяло за усилията им по време на войната. 

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 37-го дня війни.

«Попереду – складні битви. Зараз іще не можна думати, ніби ми вже пройшли всі випробування. Ми всі хочемо перемоги. Але коли вона буде – кожен це побачить. Кожен відчує, що настає мир». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 37-го дня війни.

Публикувахте от Офіс Президента України в Петък, 1 април 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега