Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски: Украйна няма да се откаже от територията си

Зеленски: Украйна няма да се откаже от територията си

Шансовете за успешни преговори с Русия намаляват, тъй като украинското общество не желае да продължи диалога, заяви Зеленски.

Украйна не е съгласна да се откаже от своя територия на изток, за да постигне мир с Русия. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за CNN. "Не можем да се откажем от нашата територия, но трябва да намерим някакъв диалог с Русия. Ако те са способни на това, значи сме готови. Ако има възможност да говорим, тогава ще говорим, но не на базата на руския ултиматум. Това е въпрос на отношение към нас", добави той.

Зеленски посочи, че украинската армия е готова за сраженията в Донбас, които могат да променят посоката на войната. Той допусна, че, ако Русия успее да завладее територията на Луганск и Донецк, може отново да бъде направен опит за превземане на Киев. "Затова е много важно да не им позволяваме, да отстояваме позициите си, защото тази битка ще има въздействие върху посоката на войната", категоричен е Зеленски.

"Защото не вярвам на руската армия и руското командване. Фактът, че сме ги отблъснали и бягат от Киев не означава, че, ако успеят да превземат Донбас, няма да продължат към Киев", каза още украинският президент. Той е на мнение, че Русия може да използва тактически ядрени оръжия, тъй като не цени живота на украинските граждани. 

"Споделям мнението на президента Байдън. Вижте какво се случи в Буча. Ясно е, че това не е дори война, а геноцид. Те просто убиват хора. Не войници, хора. Просто разстрелват хора на улицата. Хора, които са карали колелета, пътували са с автобуса или просто са вървели по улицата", коментира Зеленски думите на американския си колега Джо Байдън, че в Украйна се извършва геноцид.

Зеленски заяви още, че Украйна не вярва на думи, както и на своите съседи след руската инвазия. "Единствената вяра, която имаме е вярата в самите нас, в нашите въоръжени сили и че останалите страни ще ни подкрепят не само с думи, но и с действия", добави той. 

Шансовете за успешни преговори с Русия намаляват, тъй като украинското общество не желае да продължи диалога, заяви Зеленски. "Помислете за Буча, Волноваха, Бородянка, Мариупол. Идва момент, когато никой не иска да говори", каза той.

Източник: СЕГА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега