Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Земеделците излизат на протест! Блокират с тежка техника пътища в цялата страна

Земеделците излизат на протест! Блокират с тежка техника пътища в цялата страна

Земеделците отхвърлят предложението на правителството за финансова помощ за тези, които докажат, че са били на загуба през 2023 година.

Земеделците с трактори започват протести в цялата страна. Десетки машини се събират вече в град Мизия. Това стана и причина за затруднено придвижване сутринта по пътя от Враца, предава NOVA.

Земеделците отхвърлят предложението на правителството за финансова помощ за тези, които докажат, че са били на загуба през 2023 година. Днес се очакват протести на десетки места в страната. В Народното събрание ще се проведе Комисия по земеделие, на която ще се обсъдят проблемите в сектора. Със своя блокада от 13 февруари в протестните действия се включват и от сдружение „Обединени български животновъди”. Те настояват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев. 

Пред NOVA председателят на сдружението Бойко Синапов обясни защо. „Той не можа да се справи с нещата, които поставихме като бранш”, заяви Синапов. „Ситуацията в сектор „Животновъдство” е под всякаква критика. Министър Вътев си позволи да излезе и да обяви, че е изплатил всякакви субсидии към сектор „Животновъдство”. Излъга. В момента сме в колапс и имаме да получаваме страшно много средства, които са предвидени за 2023 година”, заяви Синапов.Той отговори и на обвинения, че животни, за които са изплатени помощи, са само виртуални.

„Ние от бранша сме поставили този въпрос. Всички знаем и сме обяснили на министър Вътев къде са тези животни. Има такива, които са във ветеринарната система и се използват само за да се заявяват пасища. Виртуалните животни не могат да бъдат при реално работещите фермери”, каза Синапов. Той обвини също министър Вътев, че е „разделил бранша”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега