Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното във Враца

Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното във Враца

Мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното. Именно там жената изпаднала в безпомощно състояние, според свидетели - пред очите на детето си.

Инцидент с фатален край пред Спешното отделение на врачанската болница. Проверяват смъртта на 44-годишна жена от село Пудрия. Според информация на близките ѝ тя чакала 40 минути пред регистратурата на отделението. Мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното. Именно там жената изпаднала в безпомощно състояние, според свидетели - пред очите на детето си. Час по-късно починала.

На регистратура в болницата, въпреки критичното състояние на жената, дежурната сестра настоявала да получи документи за самоличност и да направи тест за коронавирус. Директорът на лечебното заведение обясни, че на въпросната сестра ще бъде наложена финансова санкция и ще бъде уволнена дисциплинарно. Самата тя е подала молба за напускане, съобщава  NOVA.  

От здравното министерство съобщиха за "PoligrafF", че министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е възложила на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ проверка по случая с починалата жена в МБАЛ „Христо Ботев“, Враца.Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ „Христо Ботев“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега