Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жени ГЕРБ избра нови общински ръководства в област Бургас

Жени ГЕРБ избра нови общински ръководства в област Бургас

След поредица от отчетно-изборни събрания и номинации през изминалия месец, вече са ясни новите общински ръководства на ЖГЕРБ в цялата област. В Бургас общински председател е Красимира Маркович, а за секретар бе избрана Йоана Гърненкова. В Поморие ръководител вече е Ася Пеева, Ваня Владимирова бе избрана за секретар в морската община.

След поредица от отчетно-изборни събранияи номинации през изминалия месец, вече са ясни новите общински ръководства наЖГЕРБ в цялата област. В Бургас общински председател е Красимира Маркович, а за секретар бе избрана Йоана Гърненкова. В Поморие ръководител вече е Ася Пеева, Ваня Владимирова бе избрана за секретар в морската община.

В Айтос за председател бе избрана Сийка Георгиева, а за секретар-СтелаОрлова. Дамската структура в Царево ще бъде оглавявана от Стела Костадинова , а за нейн секретар бе определенаПламена Цигуларова. Отчетно-изборно събрание бе проведено и в Приморско. Досегашниятръководител на ЖГЕРБ Ваня Мандова ще бъде заменена от Яна Жекова-кмет на с. НовоПаничарево.

За организационен секретар бе избрана Денка Вълкова, председател начиталище „Лев Н.Толстой” - с. Ясна поляна.Дамската организация в Карнобат също проведе среща със своите членове,за да определни Мария Калбурджиева за председател, а Евгения Минчева за секретар.Областното ръководство на дамската организация проведе и срещав Созопол, където няма изградена структура, но бе дадено нейното начало.  

„Следмесец, изпълнен с много срещи и избор на нови ръководства,  екипът на ЖГЕРБ-Бургас е готов. Започваме снови инициативи - образователни, състезателни и, не на последно място, даващидобрия пример за жената в ролята й на майка, домакиня, развиваща кариераличност, работодател.

Най-важната иницитива, с която сме се заели сега и сменасочили усилията си, е организирането на кръгла маса заедно с евродепутатаМария Габриел. Форумът ще бъде под наслов „НЕ на насилието”. Проблемът за насилиетонад жени е актуален и за съжаление устойчив във времето. Той не изчезва, апридобива още по-големи размери, съсипва човешки съдби и бележи със стигмата „Жертва=Насилник”децата, растящи в такива семейства, коментира областният лидер на ЖГЕРБ ЕвелинаМихалева.

Тя и членове  новоизбранотообластно ръководство присъстваха на всички проведени събрания. От ЖГЕРБ-Бургас са обсъдили и изразяватподкрепа към инициативата на евродепутата Мария Габриел за обявяване на 2016-таза Европейска година за борба с насилието срещу жени.

„Запознахме се с текстана декларацията, която бе подписана за първи път от ЖГЕРБ-Пловдив и сеприсъединяваме към апела. Подкрепяме значимостта натемата и обявяването на следващата календарна година за символичен носител на подкрепатакъм жени, претърпели и пострадали от насилие. Защото те имат нужда от грижа, възстановяне,предотвратяване и най-вече реална помощ”, коментира още Евелина Михалева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега