Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жители на Димчево поискаха решение от областния управител на проблема им с водата

Жители на Димчево поискаха решение от областния управител на проблема им с водата

За търсене на решение и удовлетворяване искането на жителите на с. Димчево проф. Нейкова покани на срещата зам.-директора на ВиК-Бургас и зам.-кмета по строителство към Община Бургас Чанка Коралска.

Представители на инициативния комитет и кметският наместник на с. Димчево Елена Атанасова поискаха среща с областния управител проф. Мария Нейкова. Повод за срещата е търсене на съдействие от държавата за разрешаване на дългогодишния проблем с питейната вода в населеното място. За търсене на решение и удовлетворяване искането на жителите на с. Димчево проф. Нейкова покани на срещата зам.-директора на ВиК-Бургас и зам.-кмета по строителство към Община Бургас Чанка Коралска. 

Експертно те поясниха, че по отстраняването на този проблем се работи от няколко години и тъй като се преминава през проектиране, съгласувателни административни процедура, както и планиране и финансиране на проекта отнема повече време. Коралска поясни, че проектът за нормализиране на водоснабдяването в този район се състои от три етапа: първият етап включва докарването на вода до с. Маринка; вторият етап включва подмяна на тръбопровода от с. Маринка до с. Твърдица, като трасето е над 4 км.; третият етап включва подмяна на тръбопровода от с. Твърдица до с. Маринка. 

От ВиК-Бургас поясниха, че първият етап е приключен, по втория етап е стартирала процедура по избор на изпълнител и надзор на обекта. Средства за втория етап има осигурени, но трябва да бъдат целево преведени от „Български ВиК холдинг“ EАД на ВиК-Бургас. За третия етап, за който ще се изгради 7 км. трасе от с. Твърдица до ползвателите на с. Димчево предстои проектиране, вадене на разрешително за строеж и осигуряване на финансиране, както и някои допълнителни административни процедури. 

Областният управител получи уверение от Община Бургас и от ВиК-Бургас за бързо придвижване на административните процедури по компетентност и увери представителите на инициативния комитет, че още в началото на следващата работна седмица ще придвижи преписката до компетентните органи в Министерски съвет и "Български ВиК холдинг" EАД за отпускане на финансиране, така че да се приключи с втория етап и да се даде възможност за стартиране на последния трети етап, с който ще се изгради водозахранване от с. Твърдица до с. Димчево. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега