Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Табаков: Ще има балотаж на 5 ноември! Бургас има повече бъдеще, отколкото минало!

Живко Табаков: Ще има балотаж на 5 ноември! Бургас има повече бъдеще, отколкото минало!

„Пуснахме социологическо проучване, което показва, че при 46% избирателна активност в Бургас кметът на ГЕРБ отива на балотаж. Положителното в целия анализ, в сравнение с 2019 г., когато също бях кандидат за кмет, е че тогава при 54 % избирателна активност Димитър Николов щеше да бъде на балотаж. А сега данните показват, че доверието към него е спаднало и при по-висока избирателна активност Бургас е изправен пред втори тур. Вярвам, че това може да се случи", коментира Табаков.

„Закриваме символично кампанията на кадидатите за общински съветници за местния общински съвет от МК „Левицата“. Казвам кампанията за съветници, защото Бургас е изправен пред балотаж и на 5 ноември ще се реши кой ще бъде следващият кмет. Това го казвам подплатено с данни, които държа в ръцете си“. Това заяви кандидатът за кмет Живко Табаков, който заедно с кандидатите за общински съветници поставиха финал на предизборната кампания на Морска гара. 

„Пуснахме социологическо проучване, което показва, че при 46% избирателна активност в Бургас кметът на ГЕРБ отива на балотаж. Положителното в целия анализ, в сравнение с 2019 г., когато също бях кандидат за кмет, е че тогава при 54 % избирателна активност Димитър Николов щеше да бъде на балотаж. А сега данните показват, че доверието към него е спаднало и при по-висока избирателна активност Бургас е изправен пред втори тур. Вярвам, че това може да се случи.Данните показват още, че много голяма част от новите политически формации няма да влязат в Общинския съвет при по-висока избирателна активност, което, ако ние очаквахме следващия ОбС-Бургас да бъде по-шарен, това няма да се случи. И това не е изненада, а е напълно логично, защото забелязвате как се отнасят хората към кампанията на ГЕРБ – недоверието не е само към Димитър Николов, а и към общинските му съветници, в които гражданите не се припознават. Това е причината ГЕРБ да не прави активна предизборна кампания“, допълни Табаков.



"Ако бъда избрана за общински съветник, ще работя за създаване на работни места в града ни, за по-добра материална база на училищата, за по-добър живот на децата в града ни, защото те са нашият смисъл на живот и нашето бъдеще. Ще държа много да не се осъществяват политически назначения на ръководни постове, особено на директори на училища, които след това не могат да устоят тази позиция с експертност и мнение. При нарушения тези директори трябва да бъдат не само наказани с предписания, а отстранявани от работните им места. Ще държа средствата по програми, по проекти, по поръчки, да бъдат правилно разпределяни  и усвоявани по предназначение, а не както към момента се действаше в ОбС", коментира кандидатът за общински съветник Юлияна Мръчкова. 

По думите на Табаков малките политически партии също нямат интерес от високата избирателна активност. „Другото, което успяхме да уловим в това социологическо изследване, което възложихме, е, че малките политически партии и формации, които все още не знаем какви интереси ще обслужват в ОбС-Бургас, също нямат интерес да има висока избирателна активност, за да може прагът за влизане в ОбС да бъде по-малък и те да влязат.През 2019 г. твърдите ядра на БСП и на ГЕРБ бяха на първо и на второ място, сега при по-висока избирателна активност, много голяма част от гласоподавателите, които тогава са дали гласа си, днес са припознали нашето голямо обединение „Левицата“. Реалността ние да бъдем балотаж е напълно логична.Тези наши данни ни показат още, че е много интересен профилът на самите гласуващи. Хората, които подкрепят Димитър Николов са предимно майки с деца, а именно работещите хора и бизнесът са свалили доверието си от самия кандидат“, допълни Табаков.




Той заяви, че Бургас има повече бъдеще, отколкото минало и призова за висока избирателна активност в неделя. „Не съжалявам и за миг, че направихме това обединение. Направихме силна листа с доказани експерти и хора, които имат различно виждане за развитието на града. Смятаме, че в неделя подкрепата за „Левицата“ ще бъде много по-устойчива и много по-висока от това, което очаквахме в началото на кампанията.С цялото си сърце призовавам бургазлии, които искат в града ни да има различен ОбС и Бургас да не бъде на ГЕРБ, да проявяват по-голямо желание и в неделя да излязат, за да вдигнем избирателната активност“, каза още кандидатът за кмет Живко Табаков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега