Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Табаков: Ще настояваме за допълнителна помощ на туристическия бранш от над 110 млн. лв.

Живко Табаков: Ще настояваме за допълнителна помощ на туристическия бранш от над 110 млн. лв.

Той поясни, че 31,5 млн. от групата на ИБГНИ ще предложат да се заложат за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм, както и за екскурзоводите, и планинските водачи.

Целият туристически бранш вмомента апелира за яснота при налагането на противоепидемичните мерки, които щевлязат в сила от 7 септември със заповед на министъра на здравеопазването. Ниеще настояваме над 110 млн. да отидат като допълнителна помощ на туристическия бранш. Това каза презжурналисти в Народното събрание народният представител от ИБГНИ и член наКомисията по икономическа политика, иновации и туризъм Живко Табаков. 

Той поясни, че 31,5 млн. отгрупата на ИБГНИ ще предложат да се заложат за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм,както и за екскурзоводите, и планинските водачи.

Искаме държавата да предостави насамоосигуряващи се лица - правоспособниекскурзоводи и планински водачи, вписани в Националния туристически регистър,които са засегнати от спад на доходите от упражняването на професиите, безвъзмезднисредства в размер до  6 500 000,00 лева.  Паритеследва да се разпределят на пропорционален принцип спрямо броя на подаденитезаявления за подпомагане и реализирания доход от упражняването на дейносттапрез 2019 г., но не-повече от 8 000 лева, допълни още Живко Табаков. 

Народният представител заяви, чеследващата седмица ще внесат към актуализацията на бюджета и искането държаватада предоставя на туроператори и организаторите на конгреси и търговскиизложения безвъзмездни средства в общ размер на 25 млн. лв. за разходи за PСR тест на туристи и за участници ворганизирани конгресни и събитийни прояви.

Сред останалите мерките, за които от ИБГНИ щенастояват и ще подкрепят са: 75 млн. лева за фиксираните разходи, ставката от 9% за ДДС да бъде запазена за още една година, удължаване на срока на действиена мярката 35 евро за субсидиране на седалка в самолетите, както и досегадействащата мярка от 60/40 да бъде променена на 80/20. За тази цел от ИБГНИ щеводят активни разговори по тяхното прилагане с кабинета на служебнотоправителство.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега