Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златко Димитров: Голяма част от "легналите полицаи" в Несебър са опасни

Златко Димитров: Голяма част от "легналите полицаи" в Несебър са опасни

Общинският ръководител на ГЕРБ-Несебър Златко Димитров, подкрепен от групата общински съветници от партията, е изготвил писмо до кмета Николай Димитров. В документа, изпратен до общинската администрация на 16-и юли, са отправени въпроси за изградените изкуствени неравности („легнали полицаи”) по пътищата на територията на общината.

Общинският ръководителна ГЕРБ-Несебър Златко Димитров, подкрепен от групата общински съветници отпартията, е изготвил писмо до кмета Николай Димитров. В документа, изпратен дообщинската администрация на 16-и юли, са отправени въпроси за изграденитеизкуствени неравности („легнали полицаи”) по пътищата на територията наобщината.

Според лидера на ГЕРБ, питанията са провокирани и от конкретен сигнал,получен в централата на партията от жители, изразили възмущение от пореднияизграден “легнал полицай” на ул. „Еделвайс”. При конкретния казус само 2 дни,след поставянето му, се наложило да се премахне част от него зарадинесъответстваща височина. След още няколко дена изкуствената неравност напълное премахната и изградена на ново.

„Въпросът с „легналитеполицай“ в Несебър не се поставя за първи път. Още преди няколко годинипроблемът беше разискван и общината започна да подменя частично изграденитеизкуствени препятствия. Повечето от тях обаче не бяха изградени и съобразени сНаредба РД-02-20-10 от 5 юли 2012 г., която определя вида и размера им,регламентира средствата за ограничение на скоростта и изискванията към тях. Внея се определя, че  изкуствени неравности трябва да бъдат с точноопределена дължина и височина. Наредбата е  резултат от съвместната работа на двеминистерства - на Вътрешните работи (МВР) и Регионалното развитие иблагоустройството(МРРБ) Изискванията трябва да бъдат приведени в съответствие всрок от три години или до 24.07.2015г. Съоръженията, които не могат - трябва дасе отстранят в срок до една година от влизането в сила на наредбата или до24.07.2013 г”., коментира Златко Димитров.

От ГЕРБ изразяватсвоето притеснение за състоянието на изкуствени неравности и липсата насигнализация спътни знаци, а именно знак А13„Някои „легнали полицаи” са толкова високи, че надвишават почти двойноразрешената височина, други са комбинация от малка широчина с голяма височина,трети са с „ръб" и колата подскача при качване и слизане. Има и случаи на изградени „легнали полицай“ само от едната страна на пешеходната пътека или в непосредствена близост до нея (1-2см.)”, допълват от ГЕРБ. 

Друг посочен проблем е с пешеходните пътеки и тяхната осветеност. Наместа вечер е трудно да се забележат, особено при тези, при които липсва ипредупредителен знак А18.

Писмото до кмета наНесебър съдържа въпроси за това по какъв начин се възлага проектирането иизграждането на средствата за ограничаване на скоростта на движение (тип“легнал полицай”) на територията на Община Несебър; спазени ли са условията поЧл.4 от Наредба № РД-02-20-10 от 5 юли 2012г.?; изградена  ли е навсякъдесигнализация на изкуствените неравностипо пътищата.

Сред десетте питания попадат още каква сума е изразходила ОбщинаНесебър за изграждането на “легнал полицай”, намиращ се на ул. „Еделвайс” икакви парични средства са изразходвани за изграждане на изкуствени неравностипо пътищата за последните 3 години.

От ръководството на ГЕРБочакват да получат в писмен вид конкретни отговори по поставените въпроси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега