Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за дъжд в цялата страна

Жълт код за дъжд в цялата страна

Жълт код за обилни валежи е обявен в цялата страна днес. Очакваните количества са между 15 и 25 л/кв.м. в по-голямата част от страната.

Жълт код за обилни валежи е обявен в цялата страна днес. Очакваните количества са между 15 и 25 л/кв.м. в по-голямата част от страната. За областите Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград количествата ще са между 20 и 30 л/кв.м., предават от Екоминистерството, позовавайки се на прогнозите на НИМХ към БАН.

За опасен вятър предупреждават в Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна. Там поривите ще достигнат 14-17 м./сек. Жълт код за сняг е в сила за областите Монтана, Враца и Видин. В следствие на обилните валежи нивата на реките ще продължат да се повишават.

В петък валежите ще се активизират. Количествата ще са: в западната и централната част от Северна България – 5-15 л/кв.м, в североизточните райони - 2-7 л/кв.м, в Южна България – 15-25 л/кв.м, локално, в района на Родопите, до 40-50 л/кв.м. От запад в събота валежите постепенно ще спират. В Източна България все още ще вали, очаквани количества – 10-20 л/кв.м.

Днес термометрите ще отчетат максимални температури от 4 градуса в Северозападна България, до 14-15 по Черноморието и в южните части на страната. Утре слабото захлаждане ще продължи и максималните температури вече ще са между 4 и 12. Отново  - най-високи край морето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега