Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Знеполският епископ Йоан е новият Варненски митрополит

Знеполският епископ Йоан е новият Варненски митрополит

Новият Варненски и Великопреславски митрополит е Знеполският епископ Йоан. Той беше избран с девет гласа от Светия синод, а другият кандидат - Мелнишкият епископ Серафим, получи три гласа.

Новият Варненски и Великопреславски митрополит е Знеполският епископ Йоан. Той беше избран с девет гласа от Светия синод, а другият кандидат - Мелнишкият епископ Серафим, получи три гласа.

Знеполският епископ Йоан /Иво Михов Иванов/ е роден на 13 февруари 1969 г. в Ямбол. Завършва средното си образование в родния си град. От 1991 до 1993 г. учи в паралелния двегодишен курс на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски". След това завършва Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". По-късно специализира в Московската духовна академия "Св. Сергий Радонежки" и защитава кандидатска дисертация.На 1 юли 1998 г. постъпва като послушник в Кокалянския манастир "Св. Архангел Михаил".

На 24 април 1999 г. е въведен в йеродяконски чин от Макариополски епископ Гавриил в манастира "Св. Петка" в село Клисура, община Банкя, София, а на 24 април 1999 г. е ръкоположен в йеромонашески чин в столичния катедрален храм "Св. Неделя". От 1 април 2002 г. приема назначение за протосингел на Софийската митрополия.На 28 април 2002 г. патриарх Максим го въздига в архимандритско достойнство в столичния храм "Св. Седмочисленици".

На 18 март 2007 г. по решение на Светия синод е хиротонисан за епископ с титлата Знеполски в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и поема поста викарий на Софийския митрополит. Оттогава е пръв помощник на патриарх Максим, а сега и на патриарх Неофит, в качеството им на Софийски митрополит в управлението на епархията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега