Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зоран Заев: Болката е голяма и за двете страни

Зоран Заев: Болката е голяма и за двете страни

Република Северна Македония се подготвя да обяви Дни на траур

Днес в Скопие правителството на Република Северна Македония се подготвя да обяви Дни на траур. Това каза на брифинг в Министерския съвет премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев след среща с министър-председателя Стефан Янев. „Първо, позволете да изкажа своите съболезнования на двата народа. България изгуби 9 живота вчера в пожара в старческия дом. Северна Македония изгуби 46 живота, млади хора, 11 деца, а и останалите са млади хора в една страшна трагедия, която се случи с македонския автобус, който на връщане от Истанбул, през София и Благоевград в посока Северна Македония, да се върнат вкъщи се случи страшна трагедия. Искам да изкажа моите искрени съболезнования и съболезнованията на целия македонски народ към българския народ за загубата и да благодаря за израза на съчувствие от български народ към нас. Бях информиран 5 или 10 минути след нещастието от премиера Стефан Янев, след това се чухме и с президента Радев, с министъра на външните работи, с министъра на здравеопазването, за да се видим с хората, които са в болница, а и да се срещнем с ръководството на България, за да можем да узнаем детайлите“, посочи Заев.

„Съвместната ни работа е на високо ниво – между президентите на двете държави, между министър-председателите, между министрите на външните работи, на здравеопазването, на вътрешните работи, заедно всички служби са в координация и съвместна работа. Доверието в институциите е голямо и така най-добре ще служим на гражданите, ще им дадем цялата информация от следствието относно причините за нещастието. Болката е голяма и за двете страни, за двата народа, но семействата, които изгубиха своите близки, наистина тяхната болка е неописуема. Аз имах възможността да посетя 7-те пострадали в болницата в София. Всички са в добро състояние. Без опасност за живота. Някои са с по-тежки увреждания, някои са с по-леки и в координация с нашите здравни власти, някои от тях ще бъдат подготвени да се върнат вкъщи, в болниците в Скопие или на домашно лечение“, каза още той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега