Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зов за помощ! 43-годишната Милена се нуждае спешно от средства за операция в чужбина

Зов за помощ! 43-годишната Милена се нуждае спешно от средства за операция в чужбина

Тя страда от изключително рядко заболяване - периневрални кисти на Тарлов” в гръбначния канал.

43-годишната Милена се нуждае спешно от средства за операция в чужбина. Тя страда от изключително рядко заболяване - периневрални кисти на Тарлов” в гръбначния канал, при което едва 5% от световното население страда от тези кисти, а от тях около 1% са симптоматични. Кистата на Тарлов е овално (мехурчесто) уголемяване на пространството на корена на гръбначния нерв, запълнено с гръбначно-мозъчна течност. Най-често се срещат в основата на гръбначния стълб (сакрален дял), където наличието им може да предизвика костна ерозия и притискане и увреждане на съседните корени на гръбначния нерв, което води до инвалидизация. Лечението е гръбначно-мозъчна операция на стойност 55 900 € в Американският институт по минимално инвазивна хирургия на гръбначния стълб в Кипър. 

"За съжаление в България, а и не само, тези кисти са почти напълно непознати, неглижирани и дори отричани и много често, ако бъдат диагностицирани правилно, то предлаганото лечение е по-скоро увреждащо, отколкото подобряващо здравословното състояние на човека. Нервите, които са засегнати в моят случай водят до инвалидизация.Животът с кисти на Тарлов е всекидневна, 24-часова борба. Промени се ежедневието, начинът ми на живот и социалната ми среда поради невъзможността за продължително седене, стоене и движение.Болката идва на пристъпи. Има си една постоянна такава, но тя е търпима. Лягам и ставам с болка! Но настъпи ли кризата болката е неописуема! Ужасяваща, влудяваща, пареща, режеща и парализираща! Дори ежедневните дейности са ми непосилни. Продължителното седене също е невъзможно. Физическата активност съм я намалила максимално в опит да спестя някаква част от болката.Минах през специалисти, лечения и погрешни диагнози, но състоянието ми продължаваше да се влошава. Най-отчайващото е, че в България не може да се намери специалист, който да ми помогне, заради неглижирането и отричането на симптоматични кисти. В света са единици сертифицираните неврохирурзи, които оперират кистите. Самите кисти не могат да се изрежат, защото това са нерви и техниката е специфична.Получих възможност да проведа консултация с чуждестранен сертифициран неврохирург. От него научих, че имам няколко кисти. Те притискат нервите, заемайки мястото, което е необходимо на нервите в гръбначния канал. Колкото повече време минава нервите ще се травмират все повече, докато не стигна до пълна инвалидизация.Предложена ми е гръбначно-мозъчна операция на стойност 55 900 € в Американският институт по минимално инвазивна хирургия на гръбначния стълб намиращ се в Кипър.Както е ясно това е непосилна сума за мен. С всяка битка в живота си съм се справяла, но за тази ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа!Искам да имам възможност за нормален живот, а не да вървя по пътя, на който в края ме чака тежка инвалидизация и нищожно съществуване!", споделя Милена.

Всеки, който има желание и възможност, може да дари сума по следната дарителска сметка:
Титуляр: Милена Веселинова Иванова
 IBAN: BG98 BPBI 7933 4061 7723 01
BIC: BPBIBGSF
валута в лева

IBAN: BG80 BPBI 7933 4461 7723 01
BIC: BPBIBGSF
валута в евро

С дебитна карта, чрез PayPal или Revolut - ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега