Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10-годишната Тайра Ридваева спечели европейска награда за Дигитално момиче на годината

10-годишната Тайра Ридваева спечели европейска награда за Дигитално момиче на годината

Комисар Мария Габриел: България получи признание за таланта на момичетата в технологичния свят.

България получи признание за таланта на момичетата в технологичния свят. 10-годишната Тайра Ридваева спечели европейска награда за Дигитално момиче на годината, съобщиха от Европейската комисия.

"Гордея се, когато младите български таланти покоряват европейските и световни сцени. Поздравявам от все сърце Тайра  Ридваева, която спечели европейската награда ADA на Института за дигитално лидерство в категорията до 10-годишна възраст. Познавам Тайра още от първите й сериозни стъпки в света на технологиите. Тази награда, учредена като признание за таланта на жени и момичета в технологичния свят, е напълно заслужена". Това коментира българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел, която снощи даде началото на церемонията за връчването на престижното отличие. Тазгодишното шесто издание на конкурса се проведе под неин патронаж. Тя поздрави всички финалисти в трите категории (до 10 г., 11-14 г. и 15-17 г.) и ги насърчи да продължават да надхвърлят с действията си своите мечти.

„Тези момичета са нашите шампиони не само в технологиите, но и символ на една по-всеобхватна цифрова Европа, където всяко момиче и жена намира своето място. Те проправят пътя за други момичета и жени, служейки им като модел за подражание. Така, както графиня Аугуста Ада Кинг – първият в света програмист, на чието име е наградата ADA. По-малко декларации, повече действия – това е подходът ми относно жените в технологиите от вече две години. Изключителният талант, креативност и решителност на финалистите, които видях на церемонията, ми дават допълнителна увереност, че това е правилната посока“, заяви още българският еврокомисар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега