Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 големи съоръжения на АМ "Тракия" и "Хемус" са ремонтирани през 2019-а

10 големи съоръжения на АМ "Тракия" и "Хемус" са ремонтирани през 2019-а

През 2019 г. са ремонтирани 10 големи съоръжения на автомагистралите „Тракия и „Хемус“. Това са 5 виадукта на АМ „Тракия“, 4 виадукта на АМ „Хемус“ и тръбата за София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. Стойността на вложените средства от републиканския бюджет е близо 65,3 млн. лв. Съоръженията по автомагистралите се обновяват по график след като са обследвани и приоритизирани в реда, по който трябва да бъдат ремонтирани, в зависимост от състоянието им. Строителните дейности са наложителни и не търпят отлагане, защото гарантират сигурността и безопасността на шофьори и пътници.

През2019 г. са ремонтирани 10 големи съоръжения на автомагистралите „Тракия и„Хемус“. Това са 5 виадукта на АМ „Тракия“, 4 виадукта на АМ „Хемус“ и тръбатаза София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. Стойността на вложените средства отрепубликанския бюджет е близо 65,3 млн. лв. Съоръженията по автомагистралите сеобновяват по график след като са обследвани и приоритизирани в реда, по койтотрябва да бъдат ремонтирани, в зависимост от състоянието им. Строителнитедейности са наложителни и не търпят отлагане, защото гарантират сигурността ибезопасността на шофьори и пътници.           

През декември беше пуснатодвижението по изцяло обновеното платно за Варна на виадукта при 19-ти км на АМ„Хемус“, при с. Потоп, и „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“, с което сеулесни пътуването преди Коледа, когато много хора тръгват на път. Прединачалото на активния летен сезон беше пуснат трафикът и по обновените платна заВарна на виадуктите при 37-ми и 51-ви км /„Разлив“/ на АМ „Хемус“ и по платнатаза Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км на АМ „Тракия“. През есентабяха ремонтирани и платната за Бургас на съоръженията при 17-ти и 18-ти км наАМ „Тракия“.           

Ремонтът на тръбата за София натунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ продължава и през следващата година. Насъоръжението са направени множество проучвания и експертизи, въз основа накоито са предприети аварийно-възстановителни дейности. Предстоипривеждането на съоръжението в съответствие с европейската директива 2004/54/ЕОза минималните изисквания за безопасност на тунелите на Трансевропейската пътнамрежа (TEN-T). Предвижда се ремонтните дейности в тръбата за София на тунел„Витиня“ да приключат през 2020 г. Ремонтираната тръба щее с модерни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение,светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които сеосигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент,с каквито разполага в момента тръбата за Варна.           

Агенция „Пътна инфраструктура“продължава обновяването на мостовите съоръжения по автомагистралите, които неса ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Догодина сепланира ремонт на платната за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти,18-ти и 20-ти км на АМ „Тракия“, платната за София на виадукта при 19-ти км, дватамоста при 35-ти км на АМ „Хемус“ и платната за Варна на мостовете при 33-ти и34-ти км на „Хемус“. Ще се ремонтират носещите колони на съоръженията при 19-ти,33-ти, 34-ти, 35-ти, 36-ти км /„Коренишки дол“/, двата моста при 37-ми км на„Хемус“ и при 37-ми км на АМ „Тракия“. Планира се ремонт и на съоръженията припътните възли „Ботевград“ - при 47-ми км, „Правец“ - при 52-ри км, и „Джурово“ -при 67-ти км на АМ „Хемус“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега