Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 дни за ползване на отстъпката за подадена електронна декларация

10 дни за ползване на отстъпката за подадена електронна декларация

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2019 г.

10 дни остават до крайния срок, в който физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, стига да подадат годишната си данъчна декларация по електронен път, припомнят от НАП.

Максималната сума, която можете да приспаднете от налога си, е 500 лева. За да се възползвате от отстъпката трябва да подадете декларация и да платите задълженията си в срок до 31-ви януари. Най-бързо и лесно декларацията се подава по интернет с персонален идентификационен код.

В случай, че предпочитате хартиения си носител, можете да се възползвате от другото улеснение - декларация с баркод, която сама изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията за приходите  и да се попълни „офлайн“.

Другото предимство на декларацията с баркод е, че предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък. Това е така, защото не се налага допълнителното обработване и попълване на данните от тези декларации ръчно, тъй като информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода.

Подаването на декларацията с баркод става чрез изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2019 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега