Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 натурални продукти за профилактика на диабета

10 натурални продукти за профилактика на диабета

Профилактиката на диабета неизменно включва и правилен хранителен режим.

Профилактиката на диабета неизменно включва и правилен хранителен режим. Съществуват някои храни и напитки, които спомагат за регулирането на кръвната захар. Предлагаме Ви списък с 10 такива напълно натурални продукти:

1. Когато чуем хибискус, обикновено си представяме чай или отвара. Листата на това растание обаче са особено полезни при диабет. Те съдържат ферулова киселина, която улеснява работата на инсулина. Необходимо е да пасирате чисти листа от хибискус, след което да разтворите лъжичка от сместа в чаша вода и да пиете веднъж на ден от разтвора в продължение на 8 дни.

2. Бялата ряпа също се препоръчва като част от диетата на диабетика.

3. Мед с канела е подходящ заместител на захарта, която не трябва да присъства в дневния режим на страдащите от диабет. Подправката регулира кръвната захар и балансира холестерола.

4. Комбинацията от мед и кисело мляко също е подходяща за диабетиците. С нея можете да замените едно от междинните хранения или да приемате на гладен стомах рано сутрин. Киселото мляко е естествен пробиотик, който се отразява добре на метаболизма и така спомага за регулацията на кръвната захар.

5. Сокът от зелени банани съдържа пектин и фибри, които спомагат за регулирането на кръвната захар, особено след хранене. Разрежете банана и го бланширайте във вряща вода за около две минути. Изцедете парченцата и пасирайте. Добавете вода и изпийте сместа на гладен стомах или след хранене.

6. Чаят от джинджифил намалява нивата на глюкоза в кръвта. Пиперливият корен има свойството да редуцира кръвната захар с до 35%. Същевременно той увеличава производството на инсулин с 10%.

7. Комбинацията от чесън и къри също понижава нивата на кръвната захар.

8. Изследванията показват, че алоето също има свойството да регулират нивата на глюкоза. Гелът от месестите листа на растението се разстваря с малко вода и се пие ежедневно. Можете да добавите мед или лимонов сок, за да обогатите вкуса.

9. Експертите често препоръчват диетата на диабетика да включва и ленено семе. То е богато на фибри. Важно е да запомните, че е по-добре да се консумира смелено. Но пък можете да го добавите към всяка салата или ястие.

10. Броколите също са известни със свойството си да редуцират нивата на глюкоза в кръвта. Освен това подсилват производството на инсулин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега