Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

112 пострадали от пороите в Бургаско получават еднократна помощ

112 пострадали от пороите в Бургаско получават еднократна помощ

Нуждаещите са от селата Равнец, Братово и квартал Горно Езерово в община Бургас и селата Полски извор, Ливада, Черни връх, Тръстиково и Трояново в община Камено.

112 пострадали от пороите в Бургаско ще получат еднократна помощ. Толкова са получените заявления, обработени от социалните работници от дирекциите "Социално подпомагане" в Айтос и Бургас.

Нуждаещите са от селата Равнец, Братово и квартал Горно Езерово в община Бургас и селата Полски извор, Ливада, Черни връх, Тръстиково и Трояново в община Камено. В тези населени места продължава извършването на социални анкети и обработването на заявленията.

Еднократната финансова помощ в размер до 325 лв. ще бъде отпусната в спешен порядък на всички пострадали, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Помощта се отпуска на лица и семейства по настоящ адрес, на който се извършва и социалната анкета.

При прецизиране на възможността за подпомагане с еднократна социална помощ се имат предвид и разпоредбите на Закона за защита при бедствия и Правилника за организацията и дейността на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Според тези разпоредби право на помощ имат собствениците на законно построени и единствени жилища или лицата, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища. За едно и също жилище не може да бъде отпускана повече от една възстановителна помощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега