Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

134 детски книги ще се състезават в Награда "Бисерче вълшебно"

134 детски книги ще се състезават в Награда "Бисерче вълшебно"

Рекордните 45 от тях са дело на български автори!

134 детски книги ще се състезават в Награда "Бисерче вълшебно". Рекордните 45 от тях са дело на български автори. Победителите ще бъдат определени с онлайн гласуване, в което могат да участват всички деца между 5 и 16 години.

Гласуването стартира днес, точно в 11:00 часа и ще продължи до 23:59 часа на 5-и април, информират организаторите. Всеки има право да гласува само веднъж, като попълни формата за гласуване, в която се отбелязват трите имена на детето, възраст, населено място, училище, и-мейл и телефон на родител/настойник/или учител за връзка при спечелване на някоя от наградите за почетно жури.

Една от целите на конкурса е да събуди любов към книгите у най-малките читатели, както и да популяризира детската литература у нас. Номинираните заглавия в Награда "Бисерче вълшебно" 2020 са детско-юношески художествени и нехудожествени заглавия, издадени на български език в периода 01.01.2019 г. – 31.12.2019 г. Нито една от тях не е в задължителната учебна програма, но въпреки това историите са запленили детската аудитория. Някои от тях са на съвременни автори, а други са написани от добре познатите ни класици.

Номинираните заглавия се разпределят в:
- четири възрастови категории с художествени произведения, като самите издатели определят в коя група да попадне дадена книга:
„Откриватели“ (5-7 г.)
“Изследователи (8-10 г.)
“Мечтатели” (11-13 г.)
„Майстори“ (14-16 г.).
- една категория с нехудожествени заглавия – “Нещотърсачи”, – подходяща за децата от 5 до 16 г.

Сред номинираните са "Дея-Орхидея и госпожа Маншон" на Петя Александрова, "Зимни слънчогледи" на Анета Дучева, "Конференцията на животните" на Ерих Кестнер, "Бягство от библиотеката на господин Лимончело" на Крис Грабенстайн, "Кало Змея" на Милен Хальов, "Берлинска любовна песен", "Дама Пика" на Пушкин, "Берлинска любовна песен" на Сара Матиас", "Щастливей" на Изабел, "Софийски магьосници 3" на Мартин Колев и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега