Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1700 служители в 34 болници ще получат допълнително по 1000 лева към заплатите си за март

1700 служители в 34 болници ще получат допълнително по 1000 лева към заплатите си за март

Средствата ще бъдат преведени в рамките на днешния ден.

1700 служители (медицински и немедицински персонал) в 34 лечебни заведения, където се лекуват пациенти с Covid-19, ще получат допълнителни възнаграждения нетно в размер на 1000 лева за месец март. Средствата ще бъдат преведени в рамките на днешния ден.

Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който обясни механизма на разпределение на средствата по лечебни заведения по време на брифинг в Министерския съвет.

40 души от персонала на болница, в която са хоспитализирани до 5 пациента с Covid-19, ще получат допълнителни възнаграждения. В лечебните заведения, в които пациентите с новия коронавирус са от 5 до 10, допълнителни възнаграждения за март месец ще бъдат преведени на 70 служители от медицинския и немедицинския персонал.

В болниците с над 10 хоспитализирани пациенти с коронавирусната инфекция допълнителни възнаграждения ще получат 100 души от персонала на лечебното заведение. За тази цел са предвидени 2,6 млн. лева, уточни министър Ананиев.

3,4 млн. лева ще бъдат разпределени за допълнителни възнаграждения и на работещите в центровете за спешна медицинска помощ, регионалните здравни инспекции, както и за служителите в Националния център по заразни и паразитни болести, като ръководителите на съответните структури са подали информация кои служители и екипи са на първа линия.

Министър Ананиев посочи, че през месец април размерът на средствата за допълнителни възнаграждения се очаква да нарасне, тъй като от началото на месеца има нови области в страната, в които има регистрирани случаи на пациенти с Covid-19.

Средствата са осигурени по проект „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от Covid-19”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., на обща стойност 60 000 000 лв. и краен срок за изпълнение 31.12.2020 г.

Основните дейности на проекта са свързани с изплащането на допълнителни възнаграждения и осигуряването на лични предпазни средства на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с дейности по наблюдение, диагностика и лечение на пациенти с Covid-19.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега