Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

19 задържани и открита нарколаборатория при акцията в Бургас днес

19 задържани и открита нарколаборатория при акцията в Бургас днес

Установени са двама неправоспособни водачи, шофьор, управлявал след употреба на алкохол и един - след употреба на наркотици. Отнети са четири свидетелства за правоуправление.

19 души са задържани по време на провеждащата се днес специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Бургас. От тях шестима са с неприключени досъдебни производства, обявиха на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев, административният ръководител на Районната прокуратура Иван Кирков и зам. директорът на ОДМВР комисар Емил Павлов.

От Окръжна прокуратура посочиха, че действията на задържаните са били свързани предимно с кражби и взломяване на домове, като в хода на специализираната операция са намерени и иззети множество движими вещи, чийто произход е в процес на изясняване.

Според комисар Емил Павлов трима от задържаните за арестувани за притежание на  наркотици. По думите му, паралелно с операцията по битовата престъпност са осъществени проверки и за спазване изискванията на Закона за движение по пътищата, като само за два часа са проверени над 100 автомобила и близо 150 души. Установени са двама неправоспособни водачи, шофьор, управлявал след употреба на алкохол и един - след употреба на наркотици. Отнети са четири свидетелства за правоуправление.

Според прокурор Иван Кирков арестите са осъществени спрямо лица с две и повече производства. Той посочи, че днес в съда са внесени искания за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо двама обвиняеми.

По време на операцията е задържан и мъж, в чийто дом е открита мобилна нарколаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са съоръжения, материали и прекурсори за производство на метамфетамин.

Към момента полицейските действия под прякото ръководството и наблюдението на Окръжна и Районна прокуратура – Бургас продължават, като е вероятно броят задържаните да нарасне. Прокурор Чинев наблегна на факта, че резултатите, постигнати по време на акцията днес, се дължат на отличната координация между прокуратурата и ОДМВР – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега