Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

22-годишен студент "спаси" кръста в Бургас

22-годишен студент "спаси" кръста в Бургас

Яким Георгиев скача за първи път.

Общо 32-ма смелчаци се включиха в ритуала тази година. Заради силния вятър и потенциално опасното вълнение, те не скочиха от моста, както обикновено, а се хвърлиха след кръста от брега.

Четирима 17-годишни момчета от Бургас бяха сред най-младите участници тази година в ритуала по спасяване на разпятието - Галин Тарашев, Мартин Гаров, Михаил Кошничаров и Деан Велков. Сред смелчаците отново бяха и американските военни от посолството на САЩ, които се включват в ритуала за трети път.

Най-възрастен се оказа 51-годишният Шанън Джонсън - военен аташе в Посолството на Съединените щати. Заедно с него скочиха още двама негови колеги - Кари Джейкъбс и Остин Гълет. Списъкът с чужденците, които взеха участие в ритуала, се допълва от Роман Гребен от Руската федерация. Сред смелчаците тази година бе именикът Йордан Николов, двамата братя Мартин и Константин Гарови.

Най-бърз се оказа 22-годишният Яким Георгиев. Той е студент в чужбина и за първи път скача за кръста.

Празничната програма в Бургас започна в 08:30 часа с празнична литургия в катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий". В 11:30 от едноименния площад потегли и литийното шествие, което премина през пешеходните улици "Александровска" и "Богориди", за да достигне Морската градина.

Всички желаещи бяха благословени от сливенския митрополит Йоаникий и можеха да целунат кръста, който бе изкаран от водата. Участниците също целунаха кръста и получиха благословия от духовенството. Поздрави ги и кметът Димитър Николов.

След ритуала за Йордановден, кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, председателят на Общински съвет Севдалина Турманова, зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Диана Саватева, народни представители от Бургаски регион, общински съветници и признателни бургазлии поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Морската градина, по повод 172-годишнината от рождението на поета-революционер.

Тази година ритуал за спасяване на кръста за първи път бе извършен и на новата лодкостоянка в квартал "Крайморие", където най-бърз бе 34-годишният местен жител Мирослав Христов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега