Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

22-годишната жена е единственият пътник от Великобритания, заразен с вируса

22-годишната жена е единственият пътник от Великобритания, заразен с вируса

Това съобщи началникът на РЗИ - Бургас - д-р Георги Паздеров на редовния брифинг на кризисния щаб.

Към днешна дата заразените в Бургаска област са 10. Новооткритите случаи са трима. Както информираха от Националния щаб става дума за 22-годишна жена, която е пристигнала с последния полет от Англия, както и за две деца на 3 и 8 години.

Младата жена е единственото лице от бургазлиите, пристигнали с полет от Великобритания преди няколко дни, с положителна проба за Covid-19. 22-годишната бургазлийка се е самоизолирала след пристигането си и няма данни за контактни лица, на които може да е предала инфекцията. Това съобщи началникът на РЗИ - Бургас - д-р Георги Паздеров на редовния брифинг на кризисния щаб.

Припомняме Ви, че от всички пътували с последния организиран полет от Обединеното кралство към Бургас, общо 45 лица са с бургаска регистрация. Всички те бяха подложени на тест за коронавируса по разпореждане на кмета Димитър Николов. Мярката бе предприета с цел успокоение на населението. Остават още пет проби, резултатите от които се очакват, уточни д-р Паздеров.

Младата жена няма сериозни симптоми. Поставена е под домашна карантина. Същото важи и за двете деца, при които е установено заразяване с Covid-19.

В момента в инфекциозното отделение в УМБАЛ Бургас има четирима пациенти с доказан коронавирус. Трима от тях са в много добро състояние. Предстои утре да им бъде взета първата проба. Ако тя е отрицателна, в неделя ще бъде взета и втората. Ако и тя е отрицателна, пациентите ще бъдат изписани.

Има още двама пациенти със съмнение за Covid-19, които са тествани за доказване на инфекцията. Това съобщи д-р Миразчийски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега