Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

300 от най-добрите колоездачи в света тръгват от Бургас на трансконтинентално състезание

300 от най-добрите колоездачи в света тръгват от Бургас на трансконтинентално състезание

За първи път състезанието се движи от Изток на Запад.

Рано-рано тази събота, в 6:00 часа сутринта, 300 от най-добрите колоездачи в света ще дадат начало на седмото Европейско Трансконтинентално състезание или Transcontinental Bike Race. При това в Бургас. Началото ще бъде дадено край Пантеона, информират от Общината.

За първи път крайморският град е домакин на най-голямото самостоятелно състезание, което прекосява цяла европа - Transcontinental Bike Race. Състезанието има маршрут от близо 4000 километра от Бургас в България до град Брест, Франция, като ще премине през 4 задължителни пункта - Бузлуджа, Бесна Кобила в Сърбия, Пасо Гардена в Италия и Алп Дюез във Франция с финал в град Брест Франция.

Състезанието е самостоятелно за всеки участник, което означава че участниците сами са длъжни да осигуряват храна, престой както и ремонт на велосипедите си по пътя, като спазват законите за движение по пътищата. През 2018 рекорда на състезанието направи Джеймс Хейдън, който покори дистанцията за 8 дни и 23 часа през цяла Европа.

Интересното е, че за първи път състезанието се движи от Изток на Запад, като организаторите са избрали Бургас за стартова точка и се надяват догодина отново да стартира от града.

Състезанието е основано от покойният ултра-колоездач Майк Хол, а в момента се организира от неговата жена Ана Хаслок, с помощта на Спортен клуб Бегач от София, които организират пунктовете и старта в България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега