Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4,2 тона хашиш заловени между гипсокартон и минерална вата

4,2 тона хашиш заловени между гипсокартон и минерална вата

Четири тона и 200 килограма хашиш е заловен на ГКПП Ферибот във Видин, това съобщиха от Агенция „Митници”.

Четири тона и 200 килограма хашиш е заловен на ГКПП Ферибот във Видин, това съобщиха от Агенция „Митници”. Меката дрога е хваната преди ден, но за успеха на митничарите в дунавския град се съобщава днес, когато на посещение при тях отиде лично премиерът Борисов в компанията на Ваньо Танов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

"Още веднъж показахме, че парите, които инвестираме в подвижните скенери, с които оборудвахме митниците, дават своя резултат и ние сме сигурна шенгенска граница", заяви премиерът Бойко Борисов. "Количеството хашиш е било предназначено за Белгия, така че европейците трябва да ни благодарят за това, че техните хора няма да се тровят с това, което заловихме", допълни той.

"Пренасянето на такова голямо количество става като кораби изхвърлят в морето пакети с хашиш, след което минават рибари и взимат пакетите с хашиш, претоварвайки ги на различни автобусни превозни средства. След това те изпращат през различни канали за европейските страни. Лицата, които са участвали, са трима и са наблюдавани от ГДБОП още през 2006 г. Още веднъж искам да подчертая добрата работа, която беше свършена между митницата, ГДБОП и прокуратурата. Искам специално да благодаря на градската прокуратура във Видин, която ни оказа голямо съдействие", каза Борисов.

Вчера следобед мобилна митническа група в района на ГКПП Ферибот Видин след анализ на риска спира за проверка камион с българска регистрация, пътуващ от България за Белгия и управляван от 42-годишен български гражданин. При огледа митничарите установяват, че натоварените по документи гипсокартон и минерална вата са неизрядно опаковани.

Съмненията на митническите служители се потвърждават, когато камионът е отклонен за проверка с новата рентгенова система на митницата, при която ясно се виждат множество пакети, укрити във вътрешността на 6 от палетите. Открити са 132 пакета, средно по 32 кг. всеки. В пакетите е открита кафява смолиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на хашиш. Общото количество на наркотика е 4,2 тона. Това е най-голямото количество хашиш, заловено на българска територия за последните 15 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега