Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 счупени стълбове нарушават електрозахранването в Бургаско

5 счупени стълбове нарушават електрозахранването в Бургаско

В Бургаско са засегнати основно селища в южните части на областта, в района на община Средец. Все още в областта има наводнени и затворени пътища, което затруднява достъпа на аварийните техници. Някои повреди са усложнени и от 5 счупени стълба от мрежата.

Следобилни валежи от дъжд, на места и сняг, придружени с бурен вятър, презпоследното денонощие някои райони на Югоизточна България към момента остават –частично или цялостно – с нарушено електрозахранване, съобщават от EVN.

Основно са засегнатиселища в области Пазарджик и Кърджали, както и в Смолян, Бургас и Ямбол. В редица райони има паднали дървета, скъсани въздушни електропроводи, а на места и счупени стълбове от електроразпределителната мрежа. Ураганният вятър възпрепятства техническите дейности по възстановяване на електропроводите.  

В Бургаско са засегнати основно селища в южните части на областта, в района на община Средец. Все още в областта има наводнени и затворени пътища, което затруднява достъпа на аварийните техници. Някои повреди са усложнени и от 5 счупени стълба от мрежата.  

В област Пазарджик без електрозахранване остават селаи местности във високите части на общини Пещера, Батак, Велинград и Панагюрище.Продължават дейностите на мобилизираните в областта 16 групи по възстановяванена схемите на захранване.Вобласти Кърджали и Смолян без захранване са предимно малки села и махали. Общо41 групи работят по възстановяване на схемата в тези области.

Повечеот 100 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването.Дружеството има готовност да мобилизира допълнителни аварийни екипи. Всичкигрупи са подготвени с необходимата техника и материали.  

За по-добратакоординация на възстановителните работи и доставка на необходимите ресурси вEVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централнивласти. Дружеството е в повишена готовност и поради продължаващото повишение наречните нива на много места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега