Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

50 деца пяха Химна на Независимостта на пл. "Тройката"

50 деца пяха Химна на Независимостта на пл. "Тройката"

Изпълнението бе кулминация на на впечатляващия спектакъл, озаглавен “Величието на България и Независимостта”.

50 деца пяха Химна на Независимостта на пл. "Тройката" в рамките на впечатляващия спектакъл, озаглавен "Величието на България и Независимостта". Той бе част от програмата по случай националния празник в Бургас.

В концерта участие взеха бургаски детски танцови ансамбли. Малки артисти рецитираха емблематични стихотворения, посветени на България. В концерта  взеха участие ДТА "Лъкатниче", ДТА при ФА "Атанас Манчев", ФА "Лукойл-Нефтохим Бургас", ДФА "Лазур",  ДТА "Звездички", ДТА "Зорница", хор "Родна песен", хор "Милка Стоева", ВГ "Фортисимо", ДВГ "Морски песъчинки", хор при ПФА "Странджа" и актьорите Юри Ангелов, Валери Еличов, Пламен Каров и Иван Григоров.

Втората част от спектакъла бе посветена на българската история, проследяваща важни събития от нашето минало. Ретроспекцията започна с идването на хан Аспарух по нашите земи, написването на Паисиевата история, Освобождението, Съединението на Княжество България и Източна Румелия и завърши с написването на Химна на Независимостта от композитора Георги Шагунов.

Историческите моменти и личности бяха пресъздадени от актьори, облечени в характерните за съответната епоха костюми. За посетителите имаше и специални картички, посветени на Независимостта. Те бяха раздавани на гражданите, дошли да отбележат празника на пл. "Тройката". Картичките бяха в два варианта, а върху тях са отпечатани историческите места от прочитането на Манифеста за независимост в столицата Търново, композиторът Георги Шагунов и ръкопис на Химна на Независимостта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега