Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

6 години затвор за шофьора, причинил смъртта на унгарка на АМ "Тракия"

6 години затвор за шофьора, причинил смъртта на унгарка на АМ "Тракия"

Съдът лиши подсъдимия от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 6 години "Лишаване от свобода" при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието на шофьор, обвинен за причиняване на смърт и телесни повреди по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие. Съдът лиши подсъдимия от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Припомняме Ви, че случаят е от 19 юли 2017-а година. Обвиняемият бил зад волана на лек автомобил с марка “Алфа Ромео” и шофирал по АМ “Тракия” в посока София - Бургас. Водачът нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил без причина в аварийната лента.

Там блъснал аварийно спрял автомобил с марка “Опел”. На място е загинала жената, седяща на задната дясна седалка. Средна телесна повреда е получила друга унгарска гражданка, която към момента на удара е била извън автомобила. Тежка и средна телесна повреди е получила трета унгарска гражданка, която в момента на удара стояла на предна дясна седалка в „Опела“.

Окръжен съд – Бургас оправда Ивайло И. за повдигнатото му обвинение по чл. 20, ал. 2, изр. 2 от ЗДВП, а именно, че „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.“

Делото бе гледано по реда на Гл. 27 от НПК – съкратено съдебно следствие, чл. 371, т. 2 от НПК, като подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. Държавното обвинение обърна внимание на смекчаващите вината обстоятелства и поиска от съда наказание от 4 години „Лишаване от свобода“. Защитата поиска не повече от 3 години „Лишаване от свобода“, предвид ниската степен на обществена опасност на дееца.

В съдебното заседание днес, Окръжен съд – Бургас конституира като частни обвинители съпругът и децата на пострадалата, возеща се в автомобила с унгарска регистрация.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега