Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

6 почивни дни по Гергьовден догодина

6 почивни дни по Гергьовден догодина

6 дни почивка от Деня на труда до Гергьовден догодина. Тази идея трябва да одобри кабинетът на редовното си заседание днес. Министрите ще разпишат графика за празничните дни през 2014 г. и се очаква да заложат в него най-дългата ваканция - в началото на май.

6 дни почивка от Деня на труда до Гергьовден догодина. Тази идея трябва да одобри кабинетът на редовното си заседание днес. Министрите ще разпишат графика за празничните дни през 2014 г. и се очаква да заложат в него най-дългата ваканция - в началото на май.

Причината за голямата почивка за двата празника - Денят на труда се пада в четвъртък, а Гергьовден - във вторник. Между тях са събота и неделя. Затова и министрите ще обявят за неработни дни петък (2 май) и понеделник (5 май). Така хората отсега могат да планират в началото на май ваканция и да си капарират доста по-евтино почивката.Две съботи през май обаче ще бъдат работни. 2 май ще се отработва на 10 май, а 5 май - на 31 май.

Денят на Кирил и Методий няма нужда да се обявява за почивен, тъй като се пада в събота. През 2014 година Възкресението се пада на 20 април и така великденската ваканция ще е само 4 дни - от 18 до 21 април.  За националния празник 3 март и в Деня на Независимостта - 22 септември, също се очертават по три почивни дни.    

За Коледа догодина също се задава дълга почивка от 5 дни, тъй като 24 декември е в сряда. Правителството ще обяви и 31 декември, сряда, за почивен, като за сметка на това ще се работи на 13 декември. Двете седмици на края на годината също дават възможност за дълги почивки, ако се ползва и платен годишен отпуск. Ако се вземат двата дни преди Бъдни вечер, ще се почива 9 дни, а 5 дни отпуск могат да осигурят 16 дни.    

Голяма почивка ще има още този декември  

Условието е да си вземете три дни отпуск на 23,27 и 30 декември. Така можете да почивате 12 дни - от 21 декември до 1 януари. Тази година 24 декември се пада във вторник. Работен е единствено 23 декември, за който работодателят при добро желание може да ви освободи. 24,25 и 26 декември са почивни. Работен е обаче 27 декември, който се пада в петък и след това почивката продължава на 28 и 29 декември. За непрекъснатият отпуск е нужно да се вземе отпуск и за 30 декември

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега