Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

64 българчета получиха помощ от Фонда за подпомагане на деца, пострадали при ПТП

64 българчета получиха помощ от Фонда за подпомагане на деца, пострадали при ПТП

За единадесета поредна година малчугани, получили травми при катастрофи, получават финансова помощ за лечение от специализиран Фонд за подпомагане на деца пострадали при пътнотранспортни произшествия.

За единадесета поредна година малчугани, получили травми при катастрофи, получават финансова помощ за лечение от специализиран Фонд за подпомагане на деца пострадали при пътнотранспортни произшествия. През 2016-а средства получиха 64 момичета и момчета от цялата страна.

Парите се събират от доброволни дарения и от ежемесечни отчисления от заплатите на полицаите от "Пътна полиция" и на работещите в Българския червен кръст. Тази година бе организирана и нетрадиционна изложба, инициирана от БЧК, със съдействието на Съюза на българските художници и БНР. Картините бяха разпродадени на търг, а събраните средства - дарени на Фонда.

На нея, освен изложените картини на известни художници, посетителите станаха свидетели как оживяват две платна на тема пътна безопасност. Заедно с децата рисуваха омбудсманът Мая Манолова, председателят на Българския червен кръст Христо Григоров, директорът на Българското национално радио Александър Велев и началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски.

Според статистиката на „Пътна полиция“ през първите 11 месеца на 2016 г. при тежки произшествия на пътя у нас са загинали 34 и са били ранени 1 091 деца. Картината през същия период на 2015 г. не е по-различна - броят на загиналите деца е бил 28, а на ранените – 1 010.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега