Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9 мита за бременността, в които хората все още вярват

9 мита за бременността, в които хората все още вярват

Време е да забравите за тези "стари градски легенди"!

Бременността е сред най-нормалните състояния за една средностатистическа жена. Въпреки това, наситеният с емоции и промени период от живота на бъдещите майки няма как да не е съпътстван и от някои суеверия, митове и легенди. Предлагаме на вниманието Ви 9, в които трябва да спрете да вярвате:

1. Жените трябва да родят първото си дете преди 30-годишна възраст!
Не, възрастта няма нищо общо! Важно е физическото състояние на бъдещата майка. Ако водите активен и здравословен начин на живот, тялото Ви ще бъде готово за първа бременност и след 30-ата Ви година. Патологиите обикновено са свързани с физическото състояние на майката, а не с биологичната й възраст.

2. Липсата на сутрешно гадене означава, че очаквате момче!
Симптомите, които една жена преживява по време на бременността, не са обвързани с пола на детето. Всякакви методи за гадаене са чисто суеверие. Симптомите зависят от здравословното Ви състояние, от нивата на хормоните Ви, от генетичната Ви предразположеност.

3. Сексът по време на бременност може да увреди бебето!
Сексът е нещо нормално и естествено. Стига да не чувствате самите Вие дискомфорт, любовните игри с партньора могат да бъдат дори полезни. Те носят удовлетворение и удоволствие на жената, укрепват мускулите на таза и спомагат за нормализиране на хормоните. Ако имате желание - пречки няма.

4. Бременните жени не бива да лакират ноктите си или да си боядисват косата!
Всъщност, в днешно време съществуват и козметични продукти, които не съдържат токсични вещества. Просто четете внимателно опаковките и избягвайте бои и лакове с толуен, формалдехид, камфор, амоняк и от сорта.

5. Кремовете срещу стрии са задължителни!
Дали и как ще се променят кожата и тялото Ви зависи изцяло от генетичната Ви предразположеност, от начина Ви на живот, от храненето. Кремовете подобряват хидратацията и еластичността на кожата, но не са гаранция за успех.

6. Трябва да намалите приема на вотата през третия триместър!
Този съвет е отживелица. Вярно е, че през последните седмици от бременността тялото Ви е склонно към задържане на течности и образуване на отоци, но според последните изследвания, това няма нищо общо с количеството вода, което пиете.

7. Бременността задължително води до страстно желание за определени храни!
Всъщност тези странни моментни мании се дължат на хормонални промени. Те се отразяват на сетивата Ви - на обонянието и вкуса. Това пък може да доведе до нужда от определен дразнител - силно солена, кисела, сладка храна. Ако Ви се дояде нещо наистина нестандартно като хартия или пясък, е добре да се обърнете към специалист.

8. По време на бременността трябва да се отървете от котката!
Според последните изследвания, котките не представляват опасност за бременната жена и плода й. Трябва обаче да оставите на половинката си отговорността по почистването на ваничката с пясък, тъй като в екскрементите на пухкавия Ви любимец може да виреят опасни паразити.

9. Кафето е забранено по време на бременността!
Ако сте страстен почитател на кафето - спокойно, нямате медицинска причина да се откажете от него по време на бременността. Добре е обаче да ограничите приема до една чаша на ден, което е препоръчителната доза, според изчисленията на специалистите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега