Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Google с нов софтуер - спира детското порно

Google с нов софтуер - спира детското порно

Американската компания Google, съвместно с разработчици от Microsoft, създават софтуерно решение, което да чисти интернет пространството от материали, свързани с детска порнография и насилие над деца. Досега са над 100 000 снимки и видео са свалени от резултатите на Google. Екип от 200 души се грижи ежедневно за откриването и премахването на подобни материали. В кампанията участват и правителствата на Великобритания и САЩ.

Американскатакомпания Google, съвместно сразработчици от Microsoft,създават софтуерно решение, което да чисти интернет пространството отматериали, свързани с детска порнография и насилие над деца. Досега са над 100000 снимки и видео са свалени от резултатите на Google. Екип от 200 души се грижи ежедневно заоткриването и премахването на подобни материали. В кампанията участват иправителствата на Великобритания и САЩ.

Търсачката Google набира все по-голяма сила в световенмащаб. До голяма степен порталът се явява вход към всичко онова, което може дабъде открито в мрежата. Но освен това, търсачката има и властта да сортира иселектира съдържанието, което да се показва на потребителя. Това, разбира се,позволява на корпорацията да се издържа с различните програми за платенаиндексация на резултатите. Но от друга страна, позволява известен контрол и надсъдържанието, до което хората имат достъп, а не трябва.

През последнитеняколко месеца, програмистите на Google се занимават със създаването на скриптове, които да блокират снимки ивидео, които съдържат, или дори може да препращат към материали, свързани спорнография и насилие над деца. Проблемът е особено сериозен, имайки предвид,че интернет е относително анонимно пространство, където всеки може да качиматериал, достъпен от всяка точка на света. Целта на компанията е тезиматериали да бъдат откривани още при индексацията си в търсачката (моментът, вкойто съдържанието се включва в резултатите, които се показват при търсене) ида бъдат блокирани. По този начин ще бъде спряно разпространението им.

Кампанията еподкрепена от правителствата на редица държави по света, където този проблем еособено сериозен. „За злоупотребата с деца онлайн няма граници и държави, нашиятотговор също трябва да бъде такъв.“ – коментира министър-председателят наВеликобритания Дейвид Камерън.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега