Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: Неподчинението на водачите усложнява допълнително пътната обстановка

АПИ: Неподчинението на водачите усложнява допълнително пътната обстановка

В момента 64 тежкотоварни камиона стоят на автомагистрала „Хемус“ при „Витиня“.

"Опитахме се да ограничим движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, за да осигурим възможност на пътноподдържащите фирми да  почистят републиканските пътища. Освен силният снеговалеж, сериозни проблеми създадоха неподчинението на водачите предимно на тежкотоварни автомобили, които не спазваха ограниченията, както и превозните средства, които не са подготвени за зимните условия“, каза инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

"В момента на автомагистрала „Хемус“ има 64 тежкотоварни камиони и това се дължи на неспазване на разпорежданията на Пътна полиция и навлизане в автомагистралата без добро оборудване на автомобилите. Първият, който забуксува, блокира след себе си останалите и в момента 64 тежкотоварни камиона стоят на автомагистрала „Хемус“ при „Витиня“. Те ще тръгнат, след като намалее интензивността на валежа", посочи инж. Евгени Генчев, директор на „Техническата дирекция“ на пътноподдържащата фирма „Автомагистрали“ ЕАД.

Той информира, че за последните 24 часа на терен са работили 180 машини и 240 работници, изразходвани са 2000 т сол и 32  т калциев двухлорид за обработване на настилките на автомагистралите. 

Началникът на Националния координационен център за безопасно движение по пътищата главен инспектор Владислав Павликянов съобщи, че по молба на българската страна е спряно движението на тежкотоварни автомобили на румънска територия при ГКПП Дунав мост –  Русе и ГКПП Дунав мост – Видин.  Той  призова шофьорите, ако предприемат пътуване, това да е в наложителни случаи и превозните средства да са оборудвани с вериги.

"Искам да отправя апел към водачите да спазват ограниченията, въведени от Пътна полиция. Санкцията за неспазване е много висока – 1000 лева е глобата и три месеца лишаване от правоуправление", добави той.

Основните направления са проходими при зимни условия за моторните превозни средства до 12 тона, каза инж. Досев. Настилките на главните пътища са добре почистени и обработени, с изключение на област Разград и високопланинските проходи „Петрохан“, „Република“, „Шипка“ и „Троянски“, които са затворени за движение за всички автомобили.

"Над 1200 машини са обработвали пътните настилки. Надявам се максимално бързо да възстановим движението и за тежкотоварния трафик. Всичките ни действия са с цел безопасност на движението", каза инж. Даниел Иваничков, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега