Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Авто кеч вдига на макс адреналина по време на "Бургас Офроуд"

Авто кеч вдига на макс адреналина по време на "Бургас Офроуд"

За първи път етап от Националния шампионат по офроуд на България ще се проведе в Бургас от 6 до 8 декември. „"Бургас Офроуд 2012” ще се проведе за трета поредна година.

За първи път етап от Националния шампионат по офроуд на България ще се проведе в Бургас от 6 до 8 декември. „"Бургас Офроуд 2012” ще се проведе за трета поредна година. В чест на празника на Бургас - 6 декември, решихме да проведем състезание по офроуд за мотори, АТВ и автомобили 4х4. Тази година нашето състезание влезе в календара на Българската федерация по автомобилен спорт и ще бъде пети последен кръг от Националния шампионат по офроуд на България”, съобщи директорът на състезанието Атанас Георгиев, който е и председател на спортен клуб „ГЕА Офроуд 4х4”.    

По думите му в състезанието ще участва и първият българин участвал на рали „Дакар” с АТВ през 2011 година – Тодор Христов. Освен него на „Бургас Офроуд” зрителите на силни усещания ще видят и  Орлин Алексиев – първият българин записан за рели „Дакар” в категория джипове, което ще се проведе в началото на 2013 г..    

“Бургас Офроуд 2012”  обещава да достави скоростни емоции на любителите на екстремните спортове, а една от изненадите предвидена от организаторите е авто кеч, съобщи другият организатор от спортен клуб Вромос - Явор Атанасов.

За тази невиждана до момента в Бургас надпревара по чупене на коли, ще бъде отделено време през третия ден на състезанието. В авто кеча ще участват 12 обезопасени автомобила, които ще  влязат в директен сблъсък на  пясъчната кариера край Българово. Зад воланите ще са някогашни състезатели с валиден лиценз от Българската федерация по автомобилен спорт.

“Бургас Офроуд 2012”  ще се проведе на 6, 7 и 8 декември, а за база ще бъде използван хотелски комплекс Атлантис, Сарафово. Оттам ще бъдат всички стартове. За първият ден са предвидени около 140 км състезателни етапи в близост до Бургас, а стартът ще бъде даден в 11 часа от Военнопочивната база в Сарафово.

„Интересното при този тип състезания е, че никой няма достъп до маршрутите. В деня на състезанието, ние връчваме състезателна книга, в която са описани ситуациите и екипажите за пръв път карат по трасето на което се състезават. То е смесица между бързо шофиране и ориентиране”, разказа Атанасов.    

Вторият ден започва в 7:30 часа, а трасето е 250 състезателни километри, като самото трасе ще стига до Ямбол и оттам пак се връщат. Трасето е само от черни пътища и пресечни терени, дори и места където няма пътища. Третият ден е черешката на тортата. В 10 часа е стартът  от Сарафово, а в 11 участниците ще мерят сили на пясъчната кариера в Българово. В тази пауза публиката ще може да се наслади на авто кеч.    

„Състезателните коли многократно ще навлизат и ще се изпреварват в пясъчната кариера в Българово. Самата кариера е разположена амфитеатрално и позволява много добра видимост на публиката”, казват организаторите. Те обещават и засилени мерки за сигурност, за да мине състезанието гладко.

Организатори на състезанието са клубовете „Gea offroad 4x4”, „Вромос”, „Вромос Жакен”, сред спонсорите са х-л „Атлантис”, „Motul” и фитнес „Pure”. Медиен партньор на събитието е информационен сайт “PoligrafF”.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега